2015.07.29. 14:34:20 8800 253

4 tipp, hogy ne okozzon meglepetést a bankkártyád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhányan azért használnak több bankkártyát (és -számlát), hogy elrejtsenek dolgokat. Sokan azonban azért, mert így nagyobb biztonságban lehet pénzük, vagy mert így több hitelkeretük lehet.​ Az alábbiakat tartsuk be, hogy egyik számla se okozzon meglepetést!

Bankkártyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bankkártyák

1. Legyen rajta pénzösszeg!

Bármilyen bankot is választunk, általános szabály, hogy van kártyavezetési díj. Ha nincs, azt valamilyen, a számlán tárolt összeghez kapcsolt kedvezmény (pl. minimum havi 150 000 Ft-nak kell érkeznie rá, stb.). Ez az összeg hónapról hónapra levonásra kerül, ha nincs elegendő pénz a számlán, akkor negatív előjelű egyenleg szerepel majd a számlánkon. Ezzel az a baj, hogy erre is van kamat, tehát nem csak a havidíjakat kell fizetnünk, hanem attól kicsivel többet.

2. Ne a minimumot utaljuk!

Általában nem követjük a banki számlavezetési díjak alakulását (pedig érdemes, évente több ezer forintot spórolhatunk egy - akár bankon belül - jól megválasztott csomaggal). Ha a számlánkon csak a minimum összeget tartjuk (éppen csak a számlavezetési díjnak vagy hitelkártya esetében a havi törlesztőrészletnek megfelelő összeget), úgy nagyon könnyen mehetünk nulla alá, és máris fizethetjük az extra kamatokat.

3. Időben utaljunk!

Szintén figyeljünk a dátumokra. Akár 1-2 nap csúszás esetén is kaphatunk büntetést, ami szintén kamatozik. Ezek kezdetben pár száz forintnyi összegű extra díjak, azonban ha nem nézzük rendszeresen a számlát, és csak az év végi összesítőt látjuk, igencsak fájdalmas lehet egy több ezer forintos büntetés.

4. Vásároljunk vele!

Sok bankban jóváírást kaphatunk, ha bankkártyával vásárolunk, illetve például hiteligénylésnél is szerepelhet ez a feltételek között. Ráadásul, ha bankkártyával vásárolsz, azért nem számolnak fel extra költséget, míg a készpénzfelvételért (havi két ATM használat után) igen.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...