2015.01.06. 08:40:25 4314 20

340 ezer bankszámla szűnt meg
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Világgazdaság információi szerint a tranzakciós illeték miatt kb. 340 ezer lakossági bankszámla szűnt meg. A bankok természetesen a terhet a felhasználókra hárították, ami éves szinten átlagosan 25 ezer forint plusz költséget jelent.

ATM, bankok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com ATM, bankok

A tranzakciós illetéket két éve vezették be, de ennyi idő elég volt az új köztehernek, hogy 340 ezer természetes személy megszabaduljon a bankszámlájától. Emiatt jelenleg 9,4 millió számlát használnak, ez csaknem négyéves mélypontnak felel meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint.

A Világgazdaság szerint a tranzakciós illetékből az első évben közel 260 milliárd forintot szedett be az állam. Tavaly ennél is többet, 269,4 milliárd forintot vártak a díjtól, november végéig ebből 254 milliárd forint folyt be.

Az idén az állam 262,2 milliárd forintot tervez a teherből, ami számlánként átlagosan 25 ezer forint körüli kiadást jelent. Az MNB-jelentés szerint ezt a költséget a szolgáltatók többsége teljes mértékben és közvetlenül áthárította, a kártyás vásárlások esetén pedig közvetett módon, az éves kártyadíjban érvényesítette - írta a Világgazdaság.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...