2015.01.06. 08:40:25 3059 18

340 ezer bankszámla szűnt meg
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Világgazdaság információi szerint a tranzakciós illeték miatt kb. 340 ezer lakossági bankszámla szűnt meg. A bankok természetesen a terhet a felhasználókra hárították, ami éves szinten átlagosan 25 ezer forint plusz költséget jelent.

ATM, bankok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com ATM, bankok

A tranzakciós illetéket két éve vezették be, de ennyi idő elég volt az új köztehernek, hogy 340 ezer természetes személy megszabaduljon a bankszámlájától. Emiatt jelenleg 9,4 millió számlát használnak, ez csaknem négyéves mélypontnak felel meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint.

A Világgazdaság szerint a tranzakciós illetékből az első évben közel 260 milliárd forintot szedett be az állam. Tavaly ennél is többet, 269,4 milliárd forintot vártak a díjtól, november végéig ebből 254 milliárd forint folyt be.

Az idén az állam 262,2 milliárd forintot tervez a teherből, ami számlánként átlagosan 25 ezer forint körüli kiadást jelent. Az MNB-jelentés szerint ezt a költséget a szolgáltatók többsége teljes mértékben és közvetlenül áthárította, a kártyás vásárlások esetén pedig közvetett módon, az éves kártyadíjban érvényesítette - írta a Világgazdaság.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Unokázós bűnszervezetet számolt fel a budapesti rendőrség

Úgynevezett unokázós bűncselekményekre, vagyis idős emberek megtévesztésével elkövetett csalásokra specializálódott bűnszervezetet számolt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK); a szervezet tagjai 2018 augusztusa és 2019 júniusa között 33 idős sértettől több mint 43 millió forint értékben csaltak ki készpénzt, illetve ékszereket - közölték rendőrségi vezetők keddi fővárosi sajtótájékoztatójukon.

Holmik Kínából? – AliExpress, Wish, Alibaba, a modern „kínai piac”

Szebbnél szebb, kreatív, ötletes, sokat ígérő dekorációs, és konyhai ötleteket láthatunk az internetet böngészve. És hogy hol tudjuk beszerezni a legtutibb kiegészítőket hozzá? A modern kínai piacon! Tehát a webshopokon, ahol botrányosan jó áron jutunk kütyükhöz bármilyen témában – csak ki kell várni! Íme minden, amit tudni akartál a kínai rendelős oldalakról!

Mennyi az annyi? Avagy a világ 10 legdrágább fűszere

A fűszerek az emberiség keletkezése óta nagy szerepet játszanak mindennapi életünkben. Erre engednek következtetni az antik írásos emlékekben ezekre tett utalások is. Az archeológusok már i.e. 3000 előtti egyiptomi sírokban is találtak fűszereket, amelyeket a test balzsamozására használtak. I.e.200 és 1200 között a rómaiak fűszerekkel kereskedtek az Egyiptom és India között megtett óceáni utazásaik során. Borssal, fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel tértek haza.