2015.01.06. 08:40:25 4269 20

340 ezer bankszámla szűnt meg
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Világgazdaság információi szerint a tranzakciós illeték miatt kb. 340 ezer lakossági bankszámla szűnt meg. A bankok természetesen a terhet a felhasználókra hárították, ami éves szinten átlagosan 25 ezer forint plusz költséget jelent.

ATM, bankok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com ATM, bankok

A tranzakciós illetéket két éve vezették be, de ennyi idő elég volt az új köztehernek, hogy 340 ezer természetes személy megszabaduljon a bankszámlájától. Emiatt jelenleg 9,4 millió számlát használnak, ez csaknem négyéves mélypontnak felel meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint.

A Világgazdaság szerint a tranzakciós illetékből az első évben közel 260 milliárd forintot szedett be az állam. Tavaly ennél is többet, 269,4 milliárd forintot vártak a díjtól, november végéig ebből 254 milliárd forint folyt be.

Az idén az állam 262,2 milliárd forintot tervez a teherből, ami számlánként átlagosan 25 ezer forint körüli kiadást jelent. Az MNB-jelentés szerint ezt a költséget a szolgáltatók többsége teljes mértékben és közvetlenül áthárította, a kártyás vásárlások esetén pedig közvetett módon, az éves kártyadíjban érvényesítette - írta a Világgazdaság.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Ezek a világ legélhetőbb országai 2024-ben

Vajon milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy egy országról általában kijelenthető legyen az, hogy: „élhető”? Ez a kifejezés olyan szempontok kombinációjaként értendő, amelyek nagyban hozzájárulnak az ott élők életminőségéhez és jólétéhet.

Halogatsz vagy a tökéletességre törekszel?

A Harvard egyik tanulmánya szerint a fiatalabb korosztály körében egyre szélesebb körben jelentkező pszichés betegségek növekedése elsősorban a önmagukkal szemben támasztott – rendszerint irracionális – elvárásokból és a gyakori önbíráskodásból fakadhat. A kutatók rámutatnak arra, hogy mindezen elvárásokat olyan kortárs mítosz elsajátítások mozgatják, amelyek a tökéletesség hajszolásának irreális igényéből építkeznek.