2019.04.14. 13:52:10 11935 299

Húsvét, és ami körülötte van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan hosszú hétvégével már megajándékozott minket ez az esztendő, mindjárt kettővel is, azért a húsvéti ünnepekkel egybekötött hosszabb ejtőzés azért más. Más, mert egyrészt ünnep, másrészt az első igazán tavaszi, harmadrészt pedig ritkán jelent pihenést.

Húsvét, gyerekek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvét, gyerekek

Hiszen ilyenkor a szorgos háziasszonyok már napokkal előtte sütnek-főznek, takarítanak, hogy minden (majdnem) tökéletes legyen az ünnepre. Aztán ha otthon minden elkészül, nyakunkba vesszük a várost, környező, vagy éppen messze eső városokat, falvakat, és indulhat a rokonjárás.:-) És persze, az erősebbik nem képviselői sem maradhatnak ki a buliból, hiszen húsvét hétfőn ők is útra kelnek, „locsolókörútra” indulnak. És hogy mi rejtőzik még az ünnep mögött?

Rengeteg finomság!

Ha valaki böjtöl, akkor főleg, de ha nem, ez az időszak akkor is a finomabbnál finomabb ételek, sütemények körül forog. Jöhetnek a különlegességek, vagy éppen a hagyományosabbnak számító fogások, mint például a kalács (receptet még itt és itt találsz. No, és persze, a sonka sem hiányozhat a repertoárból! A tojás sem lehet egyszerűen csak főtt (dehogynem!:-)), nem árt feldobni valamivel! És az a rengeteg sütemény!

Apropó, tojás!

Naná, hogy a tojásfestés sem maradhat ki az idén sem a repertoárból! Ötleteket már az idén is kaptál tőlünk, de azért nem árt leporolni a régi, jól bevált recepteket sem! Egy kis emlékeztető itt és itt. És ha természetesség híve vagy, akkor sem kell lemondanod a festegetésről!

Az elmaradhatatlan illatfelhő!

Persze, a férfiaknak sem fenékig tejfel az ünnep, hiszen végigjárni az összes hölgyismerőst, mindegyiküket versikével köszönteni, és „illatosabbnál illatosabb” pacsulival meghinteni őket. Hát, nem egyszerű! És ha már pacsuli, és „illat”! Kérhetnénk idén valami kevésbé szagosat? Mondjuk, valami házi készítésűt!

És persze, aki nélkül nem húsvét a húsvét!

Naná, hogy a nyusziról van szó! Olvasgassatok róla érdekességeket itt nálunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

A pillanat megörökítésének művészete - A fotózás élménye

A többszörösen is díjnyertes, nemzetközileg nagy szakmai elismertségre szert tett, fekete-fehér stílusáról híres fotóművész és építész, Julia Anna Gospodarou szerint több tényező is szükséges ahhoz, hogy a fotózást művészetként értékeljük. Ezek között szerepel példaként az eredetiség is. A fényképezés mint művészet révén más szemszögből szemlélhetjük a körülöttünk lévő világot. A művészetre pedig hajlamosak lehetünk úgy tekinteni, akárcsak egy olyan különleges eszközre, amely segít megérezni a belső egyensúlyt. Nem csoda, hogy egyre többen választják a fotózást hobbi tevékenységként.

Elfoglalt anyukaként is lehetsz fitt

Anyaként a gyermekek és a róluk való gondoskodás mindennél és mindenkinél fontosabbá válik. Ez egyfajta anyai küldetésként is számon tartható. Azonban annak érdekében, hogy a gyermekekkel töltött idő még felemelőbb és örömtelibb lehessen, nem szabad figyelmen kívül hagyni az öngondoskodást sem. Ezek olyan aprónak tetsző, mégis meghatározó, egyénenként és igényenként eltérő mozzanatokat foglalhatnak magukba, mint a meditáció, a könyvolvasás vagy éppen egy sétával egybekötött baráti beszélgetés.