2018.04.15. 13:36:42 8266 215

Új választásért és ellenzéki összefogásért demonstráltak Budapesten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új, "tisztességes" választásért, valamint az ellenzék összefogásáért és közös jelöltállításáért demonstráltak szombaton Budapesten.

Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője a Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráción Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre. MTI Fotó: Balogh Zoltán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője a Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráción Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A "Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" címmel szervezett tüntetésen a felszólalók az Országház előtt a demokraták összefogását és egységet sürgettek a szabadságért, a demokráciáért, a jogállamért, a szabad sajtóért, valamint az ellenzéki pártok közös fellépésért a kormány leváltása érdekében.

Bejelentették, hogy követeléseik érdekében folytatják a tüntetést.

Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője egységre hívta fel a kormányt leváltani akarókat azt hangsúlyozva, ha nem így tesznek elbukják a harcot.

Lukácsi Katalin, a Viszlát Kétharmad aktivistája szerint a Kossuth téren hazaszerető emberek tüntetnek, és azt mondta: legalább annyian vannak, mint akik a hatalomra szavaztak. Orbán Viktor "a mi miniszterelnökünk is, nekünk is felelős, a mi szolgálatunkra is fel fog esküdni" - hangsúlyozta, majd hozzátette: pártállásunktól függetlenül egyenrangúan mindenki a haza polgára.

Szendrő-Németh Tamás jogász, blogger arról beszélt, hogy a "fideszes demokrácia igazi természete" sem a gondolat-, sem a szólásszabadságot nem tűri meg. "Nem tudunk és nem is akarunk szabadság nélkül élni" - jelentette ki.

Gulyás Balázs, az internetadó elleni tüntetés szervezője szerint a Fidesz a hazugság, a gyűlölet, a félelem és a lopott vagyon pártja lett. Kijelentette: a választáskor "brutálisan lejtett a pálya", és, ha a Fidesznek "van becsülete", feloszlatja a parlamentet és új választást írnak ki.

A tüntetőkhöz intézett levelében Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere a korrupció és megfélemlítés nélküli Magyarország szükségességéért hívta összefogásra a demonstrálókat.

Homonnay Gergely, író, újságíró, tanár egyebek mellett új választási rendszert és a korrupciós ügyek feltárása érdekében Polt Péter legfőbb ügyész távozását követelte.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament tüntetéseinek szervezője kijelentette: azért vannak itt, hogy közösen utasítsák el az elnyomást. Szerinte a megmozdulás "a kezdete annak a folyamatnak, ami reményt jelent" arra, hogy nem kell elmenni az országból, hanem itt nőhetünk fel, alapíthatunk családot, élhetünk békében, demokráciában, ahol "nem eredményez a gyűlöletpropaganda egy jól szervezett kisebbségből kétharmadot".

A demonstrálók az Operaháztól indultak, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát érintve az Országház elé vonultak. A tüntetők megtöltötték a Kossuth teret, az emberek egy része a környező utcákban állt.

A tüntetésen több ellenzéki párt képviseltette magát. A megjelent szimpatizánsok nemzeti színű, uniós zászlókat és Árpád sávos zászlókat, valamint maguk készítette transzparenseket lengettek. A tömegben látni lehetett Bajnai Gordont volt kormányfőt, Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltjét, Juhász Pétert, az Együtt elnökét, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost, az LMP két társelnökét, valamint Vona Gábort, a Jobbik és Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét.

Győrben mintegy 150-en vettek részt budapesti demonstráció mellett szervezett szimpátiatüntetésen.

Rokonszenvtüntetést tartott mintegy 300 londoni magyar is a szombati megmozdulással egy időben a kormányzati negyed főutcáján, a Whitehallon, a brit miniszterelnöki hivatalnak otthont adó Downing Streettel szemben.

Berlinben a magyar nagykövetség előtt nagyjából 120 ember tüntetett a Freie Ungarische Botschaft (Szabad Magyar Nagykövetség) nevű csoport szervezésében.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...