2018.06.13. 08:05:37 5466 164

Trump-Kim csúcstalálkozó - A NATO üdvözölte a találkozót, támogatja a Koreai-félsziget atommentesíté
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár üdvözölte Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető keddi szingapúri csúcstalálkozóját, és a Koreai-félsziget teljes atommentesítését sürgette.

Észak-Korea, atom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Észak-Korea, atom

NATO üdvözli a történelmi találkozót" - írta közleményében Jens Stoltenberg.

Mint fogalmazott, az észak-atlanti katonai szervezet határozottan támogatja a félsziget atommentesítését célzó erőfeszítéseket, az ugyanis jelentősen hozzájárulna a szövetség, a térségbeli partnerek és az egész világ biztonságának megerősítéséhez.

Az amerikai politikusok nem egyhangúlag tartják jónak a csúcsot

A szenátus republikánus többségi vezetője, Mitch McConnell az amerikai-észak-koreai kapcsolatok javításában megtett "az első nagy lépésnek" nevezte a csúcstalálkozót, hozzátéve, hogy a lépés jelentős volt, de hogy döntőnek minősíthető-e, azt majd az mutatja meg, hogy az észak-koreai vezető betartja-e vállalásait. "A tárgyalások következő szakaszában majd lemérhetjük, hogy sikerül-e ellenőrizhető megállapodásra jutni" - fogalmazott McConnell szenátor a kongresszus épületében újságíróknak. Hangsúlyozta egyúttal azt is, hogy "nekünk és szövetségeseinknek fel kell készülnünk arra, hogy ismét a lehető legnagyobb nyomásgyakorlással éljünk".

Ezt az álláspontot fejtette ki Paul Ryan házelnök is. A republikánus politikus szerint "csak az idő mondja meg, hogy Észak-Korea most komoly volt-e, ám nekünk közben folytatnunk kell a maximális nyomásgyakorlás politikáját".

Bob Corker, a szenátus külügyi bizottságának republikánus elnöke örömét fejezte ki a csúcstalálkozó miatt, de hiányolta a konkrétumokat a megállapodásból. Megjegyezte: reméli, hogy a részleteket majd Mike Pompeo külügyminiszter szenátus meghallgatásán megismerheti.

Demokrata párti politikusok nyíltan fenntartásokkal fogadták a csúcstalálkozó eredményeit. Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője - akit jelenleg a legbefolyásosabb demokrata párti politikusként tartanak számon Washingtonban - így fogalmazott: "Trump elnök egy brutális és elnyomó diktatúrának megadta azt a legitimitást, amelyre az oly régóta vágyott". Schumer felhívta a figyelmet arra, hogy a két vezető politikus által aláírt dokumentumban sem határozták meg, hogy mit is jelent az atomfegyver-mentesítés. "Ha ezek után semmi nem történik - szögezte le Schumer - akkor az egész csúcstalálkozó nem volt több egy sima valóság-shownál".

Bill Clinton volt amerikai elnök az ABC televízióban egyértelműen dicsérte a csúcstalálkozót, hangsúlyozva hogy már a találkozó és a tárgyalások ténye is üdvözlendő és üdvös a két ország, valamint az egész világ számára.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...