2014.11.30. 16:33:13 3601 26

Többfelé esővel, néhol havazással kezdődik a december
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Többfelé esővel, néhol havazással kezdődik a meteorológiai tél. December első napjaiban is többfelé fagypont alá süllyed a hőmérséklet, és néhol nappal sem lesz melegebb plusz 1 Celsius-foknál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott előrejelzéséből.

Ködös táj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ködös táj

Hétfőn, december elsején túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös lesz az idő. Az északkeleti országrész kivételével sokfelé várható eső, reggel a főváros környékén, illetve attól keletre, északkeletre ónos eső. Emellett délután, este északon, északnyugaton havas eső, havazás várható, de a Dunántúl magasabban fekvő helyein ónos eső is elképzelhető. Több helyen megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között valószínű.

Kedden borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék, nagyrészt eső valószínű, de főként az Északi-középhegység térségében havazás, néhol ónos eső is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal plusz 1-5 fokig melegszik a levegő.

Szerdán az északkeleti tájak kivételével délutánig még több helyen lehet kisebb eső. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 4 fok között valószínű, a nappali maximumok plusz 3 és 8 fok között alakulnak.

Csütörtökön legfeljebb a nyugati határ mentén lehet gyenge eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4-9 fok között alakul.

Éjszaka és péntek reggeli órákban átmenetileg párássá válik a levegő, ködfoltokra is számítani lehet. Ködszitálástól eltekintve azonban nem valószínű csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 4-8 fok között alakul.

Szombaton a hajnali, reggeli órákban átmenetileg köd képződhet. Délutántól eső, zápor is kialakulhat. A szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal plusz 3-8 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap eleinte még több helyen várható, eső, zápor, főként nyugaton, északon hózáporok is lehetnek. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...