2021.06.23. 13:00:00 5827 178

Tegyél félre az "aranyévekre", hogy ne aggasszon a nyugdíj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Noha most úgy érezhetjük, hogy sohasem jön el a megérdemelt nyugdíjazásunk, nem szabadna legyintenünk az idős kori pénzügyeinkre! A munkabér hiánya bizony komolyan kihathat majd a a gyorsan ránk zuhanó nyugdíjas években. Fogadd meg a jó tanácsot, és takaríts meg te is a nyugdíjas éveidre!

Időskori anyagi biztonság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időskori anyagi biztonság

Az igaz, hogy csak egyszer élsz, azonban a létezés életünk végéig tart! A szórakozással sincs semmi baj, de költekezésünknek a lehetőségeinken belül meg kellene állniuk. Ugyanis pénzügyi szakértők szerint havi jövedelmünk legalább 10-15%-át meg kellene spórolnunk a nyugdíjas éveinkre. A tendencia szerint az adók és a juttatások aránytalansága miatt főként a nőknek lesz anyagi öngondoskodás nélkül elég kényelmetlen életük idős korukra. Hogy a korlátlan szabadidőt ne kösse gúzsba a korlátozott pénzügyi helyzetünk, gondolkodjunk előre!

Hogyan spórolhatsz a nyugdíjas, azaz az aranyévekre?

1. Már most legyenek fontosak a jövő pénzügyei!

Állíts össze egy nyugdíjazási tervet figyelembe véve azt, hogy a bevételekhez képest mennyit költesz el pl. havonta. Tartsd szem előtt azt, hogy a nyugdíj-előtakarékosság szükségszerű! Az egyre sűrűsödő egészségügyi költségekről se feledkezz meg!

2. Alakíts ki hatékonyabb költségvetést!

A kiadások nyomon követésével sok felesleges költségünkre fény derülhet, amelyek összegét a későbbiekben inkább félre kellene tennünk.

3. Ha szükséges, rendezd adósságaidat!

Hogyan is tudnánk félretenni a jövőnk biztosítására, ha adósságokat halmozunk fel? Mihamarabb fizesd ki adósságaidat, hogy minél korábban el tudd kezdeni nyugdíjalapod képzését!

4. Válassz okos megtakarításokat!

Nem ismered ki magad a magas hozamú megtakarítási lehetőségek között? Az apróbetűs részeket is figyelembe véve válassz olyat, amivel naponta növelheted a megtakarításaidat. Fordulj megbízható pénzügyi szakértőhöz!

5. Köss nyugdíjbiztosítást vagy rakj félre pénzt önkéntes nyugdíjpénztárban!

Minél előbb kezdesz el gondoskodni a nyugdíjas évekről, annál előbb alapozhatod meg a gondtalan aranyéveket. Többféle lehetőség közül is választhatsz: Amennyiben nem vagy pénzügyi guru, bízz meg megbízható portfóliókezelőt pénzügyeid rendezéséhez.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...