2021.06.23. 13:00:00 6411 178

Tegyél félre az "aranyévekre", hogy ne aggasszon a nyugdíj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Noha most úgy érezhetjük, hogy sohasem jön el a megérdemelt nyugdíjazásunk, nem szabadna legyintenünk az idős kori pénzügyeinkre! A munkabér hiánya bizony komolyan kihathat majd a a gyorsan ránk zuhanó nyugdíjas években. Fogadd meg a jó tanácsot, és takaríts meg te is a nyugdíjas éveidre!

Időskori anyagi biztonság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időskori anyagi biztonság

Az igaz, hogy csak egyszer élsz, azonban a létezés életünk végéig tart! A szórakozással sincs semmi baj, de költekezésünknek a lehetőségeinken belül meg kellene állniuk. Ugyanis pénzügyi szakértők szerint havi jövedelmünk legalább 10-15%-át meg kellene spórolnunk a nyugdíjas éveinkre. A tendencia szerint az adók és a juttatások aránytalansága miatt főként a nőknek lesz anyagi öngondoskodás nélkül elég kényelmetlen életük idős korukra. Hogy a korlátlan szabadidőt ne kösse gúzsba a korlátozott pénzügyi helyzetünk, gondolkodjunk előre!

Hogyan spórolhatsz a nyugdíjas, azaz az aranyévekre?

1. Már most legyenek fontosak a jövő pénzügyei!

Állíts össze egy nyugdíjazási tervet figyelembe véve azt, hogy a bevételekhez képest mennyit költesz el pl. havonta. Tartsd szem előtt azt, hogy a nyugdíj-előtakarékosság szükségszerű! Az egyre sűrűsödő egészségügyi költségekről se feledkezz meg!

2. Alakíts ki hatékonyabb költségvetést!

A kiadások nyomon követésével sok felesleges költségünkre fény derülhet, amelyek összegét a későbbiekben inkább félre kellene tennünk.

3. Ha szükséges, rendezd adósságaidat!

Hogyan is tudnánk félretenni a jövőnk biztosítására, ha adósságokat halmozunk fel? Mihamarabb fizesd ki adósságaidat, hogy minél korábban el tudd kezdeni nyugdíjalapod képzését!

4. Válassz okos megtakarításokat!

Nem ismered ki magad a magas hozamú megtakarítási lehetőségek között? Az apróbetűs részeket is figyelembe véve válassz olyat, amivel naponta növelheted a megtakarításaidat. Fordulj megbízható pénzügyi szakértőhöz!

5. Köss nyugdíjbiztosítást vagy rakj félre pénzt önkéntes nyugdíjpénztárban!

Minél előbb kezdesz el gondoskodni a nyugdíjas évekről, annál előbb alapozhatod meg a gondtalan aranyéveket. Többféle lehetőség közül is választhatsz: Amennyiben nem vagy pénzügyi guru, bízz meg megbízható portfóliókezelőt pénzügyeid rendezéséhez.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így javítsd meg! Háztartási tippek kezdőknek és spórolni vágyóknak

Az otthonunkban forgolódva számtalan apró szerelést igénylő problémával találhatjuk szembe magunkat, amelyek megoldása nem mindig követel szakértelmet vagy drága eszközöket. Ezekkel a könnyen alkalmazható háztartási tippekkel nem csak időt és pénzt takaríthatsz meg, hanem segíthetnek fejleszteni problémamegoldó képességedet, és biztosítani, hogy a kis gondok ne okozzanak később nagyobb galibát.

Álláskeresési járadék alias munkanélküli segély

A munkanélküli segély megnevezést évek óta nem használják a magyar jogszabályok, a köztudatból azonban még a mai napig nem kopott ki. Jogszabályaink helyette az álláskeresési járadék megnevezést használják arra az állami segítségnyújtási formára, melynek célja, hogy az átmenetileg munka nélkül maradt munkavállaló anyagi terheit csökkentse. Sok kérdés felmerül ugyanakkor azzal kapcsolatosan, hogy mikor, hol és hogyan igényelhető ez az ellátás?

Mindennapi online biztonsági óvintézkedéseink – Így védekezzünk az internetes bűnözés ellen

Az egyének és közösségek biztonság iránti igénye egyidős a történelemmel, hiszen ez alapja a társadalmi fejlődésnek. A félelem és veszély nélküli nyugodt élet fenntartása érdekében már a kezdetekben elkezdődtek az óvintézkedések. Ebből bontakozott ki a mai intézményesített biztonság, melynek szükséges a korigényekhez és annak aktuális kihívásaihoz igazodnia. Ezek között jut helyhez a kiberbiztonságnak nevezett intézkedés is, mely az egyre szaporodó digitális támadásokkal szemben kínál megfelelő védelmet.