2014.05.13. 19:37:18 4942 22

Rengeteg eső a következő napokban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő három napban szinte az egész országban folyamatosan esni fog, nem is kevés. Ehhez erős, viharos szél is társul, és hideg: barátságtalan, már-már novemberi idő lesz. Péntekig annyi eső lehet, mint máskor egész május hónapban!

Nem fogunk örülni a sok esőnek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nem fogunk örülni a sok esőnek

Ciklon Magyarország fölött

A magyarországi időjárást meghatározó ciklon kedden és szerdán a Kárpát-medencétől délre, délkeletre kezd kialakulni. A ciklon hatására szerdán az ország délkeleti harmadán már jelentősebb mennyiségű (10-20 milliméter) csapadék hullik. Emellett kezdetben a Dunántúlon, később északkeleten is viharossá, 60-90 kilométer/órás erősségűvé fokozódik az északnyugati, északi szél. A ciklon – melynek centruma Erdély térsége felett lehet – tovább erősödik, aminek hatására csütörtökön az ország más részein is intenzív esőzések várhatók.

Az egész országban

A Dunántúlon és északkeleten pedig már 90 kilométer/óra feletti széllökések is lehetnek. Pénteken tartós és intenzívebb esőzés leginkább a nyugati és északi országrészben várható. A szél veszít erejéből, de nyugaton még lehetnek 80 kilométer/óra körüli széllökések. A ciklon a hét végére hagyja el térségünket – fejtették ki.

Nyomatékosan: nagyon sok eső!

A meteorológiai szolgálat repülésmeteorológiai és veszélyjelző osztálya közleményében azt írta: összességében – a jelenlegi számítások szerint – a lehulló csapadék mennyisége országos viszonylatban 25-70 milliméter között várható, de kisebb körzetekben ennél több is hullhat.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...