2014.10.13. 08:50:54 4071 21

Nem törték meg a Fideszt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem voltak meglepetések az idei önkormányzati választásokon, hacsak Bokros Lajos 36 százalékos támogatottsága nem számít annak, amelyet ő maga is "győzelemként" élt meg. A Jobbik országos szinten erősödött, de a fővárosban nem tudtak számottevő eredményt elérni a vasárnapi voksoláson. A megyei közgyűlések a Fidesz színeiben működnek majd tovább, itt nincs változás.

Budapest, 2014. október 12. Orbán Viktor miniszterelnök (középen) és Tarlós István főpolgármester, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje (jobbról) a Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményváróján a budapesti Bálnában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Budapest, 2014. október 12. Orbán Viktor miniszterelnök (középen) és Tarlós István főpolgármester, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje (jobbról) a Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményváróján a budapesti Bálnában

A fővárosban két kerületet is átvett a baloldal: a XIV. és a XV. kerületben is ők adják a polgármestert. Szegeden maradhat polgármester az MSZP-s Botka László. Salgótarjánban és Gyöngyösön is szocialista városvezető váltja a fideszes polgármestert, utóbbiban a Jobbik adja a képviselők felét.

Erősödött a Jobbik: tucatnyi polgármesterük lesz, köztük Ózdon, és az általuk támogatott független jelölt elvitte a megyei jogú Békéscsabát is. A megyei közgyűlésekben egy kivétellel mindenhol megszerezték a második helyet, ebből a szempontból országszerte erősebb pártnak tekinthetők, mint az MSZP.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...