2020.09.24. 16:38:45 9681 233

Neked is sötét a bonus-malus rendszer? Tisztázzuk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Általában évente egyszer, a kötelező biztosítás megkötésénél vagy újra kötésénél van rá szükségünk, mégis többségében vakon tapogatózunk a saját bonus-malus besorolásunkat illetően. Pedig az előzetes árszámítás tekintetében igen fontos – ha nem megfelelő kategóriát jelölünk, később igencsak meglepődhetünk a fizetendő összegen.

Autó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autó

A bonus-malus egy olyan - talán elsőre alaposan túlbonyolítottnak tűnő - értérendszer, amivel kapcsolatban még a legtöbb biztosítós is csak azt súgja meg, honnan kérdezheted le a sajátodat. De valljuk be, az online alkusz oldalakon egyszerűen csak tippelni szoktunk. Mivel a bonus-malus besorolás nagyban befolyásolja a biztosításunk árát, érdemes tippelés helyett tájékozódni! A kötelező felelősség biztosítási szerződés árszámításakor ugyanis a biztosító „bonus” -t, jutalmat számol a kármentes vezetésért, és „malus” -t, azaz, pótdíjazást ad hozzá az okozott károk tekintetében.

Mindenki A00-ból indul

Az első szerződéskötéskor egyformán A00 alapdíjas kategóriából indulunk, amit persze befolyásolhat igazolással fedezett kárelőzményi besorolás. Nem ismert kárelőzmény esetén is ez, az alap kategória lesz a számítás alapja. Aztán ha évfordulókor már károkozás mentes éveket tudhatunk magunk mögött, akkor kerülünk egyre feljebb B00-B10-ig jelzett kategóriákba, ám ez csak minimum 9 hónapja folyamatos biztosítási szerződés esetén érvényes. Tehát, hiába volt 5 balesetmentes évünk, ha egy évig autó (és biztosítás) nélkül voltunk.

Negatív irányba is könnyedén kilenghetünk, ekkor M01-M04 fokozatok között kapunk besorolást. Itt a károkozás ténye és a baleset során használt jármű is fontos. Például, ha személygépkocsival vagy motorral káreseményt okozunk, akkor két osztályt esünk a bonus-malus rendszerben két károkozásnál pedig hat kategóriával kerülünk lejjebb. Autóbusz és bizonyos egyéb járművek esetén minden károkozásnál egy fokozatot csúszunk le. A kategóriát minden évben a korábbiból számolják, tehát a legjobb, B10-es kategóriából nem kerülhetünk egyből a legrosszabb, M04-es kategóriába a következő évben.

Hogyha eddig nem követtük nyomon a bonus-malus-t, akkor sincs semmi veszve, hiszen könnyedén lekérdezhetjük a központi rendszerből. Ugyanakkor autóeladás során is tovább vihetjük a pozitív besorolást, ha az új autó vásárlása (illetve a szerződéskötés) két éven belül történik és azonos gépjárműkategóriában maradunk. Ez csak akkor érvényes, ha az előző szerződés már nem él, tehát ha második járművet vásárlunk a meglévő mellé, ott nem érvényes a régi besorolás.

A pozitív kártörténetünk igazolását a MABISZ kártörténeti nyilvántartásából kérhetjük le.

Nem mindig éri meg a biztosítóra hárítani a költséget

A bonus-malus besorolási rendszer az oka annak, hogy károkozás esetén sem érdemes feltétlenül a biztosítóra hagynunk a költségek rendezését. Ekkor ugyan mentesülünk az saját zsebből fizetés bosszúságai alól, azonban, ha biztosítóra bízzuk a dolgot, akkor sokszor jóval nagyobb költséggel kell számolnunk a pótdíjak miatt, amit következő években számítanak fel. Tehát kisebb károkokat sokszor érdemes kifizetnünk – amire legtöbbször a biztosító is felhívja a figyelmünket.

Természetesen a legoptimálisabb, ha egyáltalán nem okozunk kárt, ekkor szépen évről évre feljebb kerülünk a „bonus” táblázatban. Ebben segíthet például az is, (ha elolvasod a cikkünket négy, gyakran rosszul értelmezett KRESZ szabályról!)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/4-kresz-szabaly-amit-sokan-nem-jol-alkalmaznak]

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mennyire hihetünk a közösségi média influenszereinek?

Az influencer marketing a virágkorát éli, és a becslések szerint egy év múlva akár 22 milliárd dollárt is termelhet. Ez pedig az e-kereskedelem figyelmét ugyancsak felkeltheti, hiszen a márkanépszerűsítés és termékértékesítés folyamatában az influenszerekkel való együttműködés nyereséges lehet. E tekintetben sokakban megfogalmazódik a kérdés, mely szerint: hihetünk-e a közösségi média „befolyásolóinak”?

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?