2018.07.16. 14:23:23 9604 309

Mit telepítsünk a balkonládákba nyáron?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs annál jobb érzés, amikor egy tikkasztó nyári munkanap után a virágzó növények mellé ülhetünk le egy pohár limonádé társaságában kiereszteni magunkból a fáradt gőzt. Ezt akkor is meg tudjuk tenni, ha nem családi házban élünk, ámde van egy kis erkélyünk. Sőt, ha belegondolunk, jóval kevesebb feladatunk lehet egy balkon karbantartásával, még akkor is, ha sok növényt telepítünk. De mik is lehetnek ezek a színpompás virágok, amikkel otthonosabbá tudjuk tenni a környezetünket.

Balkonláda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balkonláda

Lobélia

Rózsaszín, kékeslila vagy fehér, apró virágai miatt könnyen kedvenc balkonnövényünkké válhat. Ráadásul tavasztól őszig gyakorlatilag folyamatosan virágzó növény. Érdemes a vásárlásakor figyelembe venni azt, hogy kedveli a napos területeket, és következetes, gyakori öntözést kíván.

Futó petúnia

A petúniát szinte mindenki ismeri, ha odafigyelve, kellő gondossággal figyelünk rá, nagyon szép dísze lehet a virágládáknak. Naponta kétszer érdemes öntözni, a megnyúlt hajtásokat érdemes időnként visszavágni.

Balkon aranya

Sárga, csillagot formázó virágjával nagyon vidám színfoltja az erkélynek. Nem szíveli viszont a tűző napot, félárnyékos helyre érdemes tenni. Öntözni folyamatosan kell.

Büdöske

Bár nem nevezhetjük kifejezetten szerencsés elnevezésű virágnak, a büdöske attól még egy hálás és nagyon aranyos növény, ami folyamatosan hozza narancsszínű, fodros szélű virágait. Ráadásul távol tartja a szúnyogokat, és még viszonylag igénytelen növény is, tehát nyugodtan elutazhatunk napokra is akár, a büdöske az a virág, amely nem fogja megsínyleni.

Nyári viola

Elképesztő illata miatt kár kihagyni az ültetését, még akkor is, ha nem tipikus balkonnövényről beszélünk. Balkonládába érdemes az alacsonyabb típusú virágokat választani. Elképesztő színválasztéka miatt érdemes ezt a növényt választani díszítőelemként. Nem kifejezetten igényes, a napos területeket kedveli, rendszeres öntözésre fejlődési időszakában szorul.

Pistike

Az örök nyári kedvenc, az elpusztíthatatlan, cuki kis virág, a piros, a rózsaszín és a lila megannyi árnyalatában. A világos helyeket kedveli, viszont a tűző napot nem bírja. Ha tudunk, olyan területet biztosítsunk neki, ahol a délutáni forró napsütés már nem éri. Folyamatos öntözést igényel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...