2022.08.16. 09:05:00 5949 217

Látogass állatmenhelyet a hontalan állatok világnapján!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Amerikai Egyesült Államok élen jár az állatok jogainak érvényesítésében. Az állatrendőrségük által kézre kerített gondatlan állattartók vagy éppen kegyetlen állatkínzók gyakran kerülnek bíróság elé, ahol elkezdték komolyan venni ezeket az ügyeket is. Nem csoda, ha a kóbor állatoknak is szenteltek egy világnapot.

Hontalan eb - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hontalan eb

A hontalan állatok világnapja 1992 óta kerül megünneplésre, azonban az eredeti aug. 3-i dátum helyett augusztus 16. lett az összefogásra buzdító kezdeményezés napja.

Ezért fontos a kóbor, hontalan állatok világnapja:

Ivartalanítás

Az állattartás egyik legnagyobb hiányosságát, azaz az ivartalanítás népszerűsítését tűzte ki legsürgősebben rendezendő céljául ez az ünnepnap, hiszen a nem kívánt szaporulatok egyedei kerülnek leggyakrabban az utcára, ahol aztán nehezen kordába tartható kolóniákat létesítenek ezek a gazdátlanná vált állatok.
A lakosság figyelmét arra szeretnék felhívni, hogy a tenyésztés alá nem volt kutyákat és macskákat lehetőség szerint ivartalanítsák. Évente több alkalommal is rendeznek néhány állatorvosi rendelőben ivartalanítási kampányt, aminek keretében ingyenesen vagy kedvezményes áron vállalják ezen műtéteket. Emellett sok alapítvány nyújt anyagi segítséget a pénzügyileg rászoruló gazdáknak erre a célra.

Menhelyek

A felelős állattartás alapja, hogy képesek legyünk átgondolni, vajon képesek vagyunk-e a mindennapi élet zűrzavarai mellett is ellátni a vállalt háziállatok ellátását. Ez kiterjed a megfelelő tartási és élelmezési körülményeken túl arra is, hogy megbetegedés esetén is tudunk-e gondoskodni az adott állatról.
A mondvacsinált okokból utcára került állatokat hosszú szenvedésre kárhoztathatjuk, ehelyett vállaljuk fel a döntésünket, és keressünk fel fogadóképes állatmenhelyet!

Legyen állatunk vagy sem?

Hiába az állatszerető lelkület, ha vagy helyzetünk, vagy időbeosztásunk nem tesz alkalmassá minket arra, hogy megfelelő gazdái legyünk egy olyan érző lénynek, amelyik utána csak ránk számíthat.
Aki bizonytalan vagy az előbbi aggályok valamelyike igaz rá, inkább látogasson el a legközelebbi állatmenhelyre, ahol belepillanthat az állattartás nehézségeibe és szépségeibe is. Az állatmenhelyek mindig örömmel látnak pár plusz dolgos kezet. Mi pedig sétáltatással, játékkal és fésülgetéssel könnyíthetünk a gondozók és az ott élő állatok életén.

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...