2019.06.28. 14:49:05 10678 287

Lakóházakra és középületekre is dőltek fák Szabolcsban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lakóházakra és középületekre dőlt fák, kitört villanyoszlopok és leszakadt vezetékek eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére csütörtök kora délután lecsapó vihar miatt - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Nyári vihar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári vihar

Dudás Szilvia elmondta, a legnagyobb pusztítást Kisvárda környékén okozta a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső és az orkánerejű szél. Autókra, középületekre, családi házakra, főutakra és villanyvezetékekre dőltek fák, épületek tetőszerkezetében tett kárt a vihar, több út pedig járhatatlanná vált.

Kora estig több mint ezer segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, néhány településen belül egyszerre több mint tíz riasztás érkezett a tűzoltókhoz - ismertette.

Hozzátette, az egységek megfeszített munkával folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét fél kettőkor érte el a zivatar helyenként jéggel és óránkénti 60-90 kilométeres viharos széllel, a térségben legalább harminc milliméter eső esett.

Bökönyben kémény dőlt rá egy családi ház tetejére, Nyíregyházán garázsokba folyt be az esővíz, Nyírlugoson fa dőlt egy lakásra és a ház lakóját elzárta a külvilágtól, Gyulaházán tornaterem, Kisvárdán pedig középiskola tetejét vitte le a szél.

Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak, több útszakaszt pedig fakidőlések miatt kell lezárni. Útra borult fák akadályozzák a közlekedést Kisvárda körzetében a 4-es úton, Járminál a 49-es, Nyírmadánál a 41-es úton, valamint többek között Baktalórántházánál és Ramocsaházánál is.

A rendőrség azt közölte, hogy a vihar okozta áramszünet miatt szünetel a határforgalom a magyar-ukrán határon, a beregsurányi és a lónyai, valamint a magyar-román határon a vállaji közúti határátkelőhelyen.

A Szabolcs Online beszámolójában azt írta, a vihar a Kisvárda-Anarcs-Szabolcsbáka-Gemzse-Ilk-Vásárosnamény vonalon okozott nagy károkat. Nyíregyházára cseresznye méretű jéggel kísért heves zivatar csapott le, Nyírkarászon a templom tetejét bontotta meg a szél, Mátészalkán pedig az állatmenhely épületét tette tönkre a vihar.

Forrás: mti.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...