2014.08.16. 20:00:53 4524 39

Kinél landolt a 3 000 milliárdnyi nyugdíjvagyon?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kissé kusza a nyugdíj-rendszer: a magánnyugdíjpénztárakba befizetett hozzájárulást nem az ONYF kezeli, annak a főigazgatóság által üzemeltetett nyugdíj-kalkulációs oldalon nyoma sincs. És az új, egyéni nyugdíjszámláknál sem lesznek egyelőre feltüntetve.

(Kép forrás: morguefile.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com (Kép forrás: morguefile.com)

Hosszabbítás

Megint meghosszabbították az egyéni nyugdíjszámlák bevezetésének határidejét, ami a legújabb hírek szerint szeptember 30. lett – írja a NOL.hu az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóságra (ONYF) hivatkozva. Az online hozzáférhető számla célja, hogy mindenki nyomon tudja majd követni, szolgálati ideje és a munkáltatója által utána befizetett járulékok alapján mennyi nyugdíjra számíthat.

A szeptemberre tervezett rendszer legnagyobb hiányossága az lesz, hogy az ígéretek ellenére továbbra sem tartja nyilván a magánnyugdíjpénztárakba befizetett, onnan az államkasszába importált 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyont. A Nol szerint azért, mert ezt a pénzt nem az ONYF kezeli, ám arra nem kaptak megnyugtató választ, hogy melyik intézmény exponál felette.

Ahhoz, hogy ezt a befizetést is pontosan integrálják a rendszerbe, arra volna szükség, hogy a hajdani magánpénztári tagokat egyenként számba vegye az erre kijelölt szervezet, majd évre, hónapra lebontva adják hozzá az egyéni befizetésekhez a néhai tagdíjakat. Ezt a problémát az 1998 és 2012 közötti időszakra nézve volna ildomos megoldani.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...