2015.02.04. 08:00:00 4359 81

Íme 2014 legtöbbször választott autó márkái
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

14-ben az előző évinél ötödével több, 67 476 új autót adtak el Magyarországon. A nagyobb mennyiség ellenére a vásárlók ízlése nem változott jelentősen, a top 10-ben ugyanazok a márkák – sőt, többnyire ugyanazok a modellek – vannak, amelyek tavaly. Eggyel több Opel és Skoda, eggyel kevesebb Ford és Nissan. És behozhatatlannak tűnő előnnyel vezető első helyezett.

Skoda Octavia | Fotó: Skoda.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Skoda Octavia | Fotó: Skoda.hu

10. SUZUKI SX4 S-CROSS

Még tavaly is nagyon jól ment itthon a megújult SX-4, az 1197 darabos eladás épp elég volt neki a top 10-be kerüléshez. 2013-ban ugyan még az ötödik legnépszerűbb modell volt a magyar piacon, de akkor az új generáció megjelenéséhez kapcsolódó kíváncsiság, valamint a piaci bevezetéssel járó kitüntetett figyelem is neki dolgozott. De mindezek törvényszerű elmúltával is büszke lehet magára, a világ egyetlen jelentős piacán sem jellemző, hogy ott lenne a legnépszerűbb modellek között.

09 OPEL MOKKA

A Nissan Juke sikerét látva az Opel gondolt egyet, és ők is megcsinálták a még épp elég kicsi, még épp elég aranyos, de azért szabad szemmel is jól láthatóan terepjárónak kinéző kisautót. És úgy tűnik, a Mokka nemcsak a márkának jött be, de a magyaroknak is, tavaly már itthon is befért az első tízbe 1259 eladott példánnyal.

08 SKODA RAPID

A Skodának már jó ideje bérelt helye van a top 10-ben, de ezzel a névvel eddig még nem találkoztunk. Pedig a cseh márka pont az olyan piacokra találta ki a Rapidot, mint a miénk, ahol a valamivel nagyobb méretért és a nagyobb csomagtartóért cserébe a valamivel egyszerűbb technikát és a valamivel szerényebb szolgáltatásokat szívesen elnézik a vásárlók. Az egy generációval korábbi műszaki alapokat használó, de a Skoda aktuális formavilágát látványosan képviselő Rapid ügyesen tölti be a Fabia és az Octavia közötti rést, amit az 1322 darab Magyarországon eladott autó is bizonyít.

07 SUZUKI SWIFT

Bár valamivel többet adtak el belőle, 2013-hoz képest mégis egy helyet csúszott vissza a toplistán Magyarország örök kedvence. Az új SX-4 kezdeti lendületének megtorpanását követően most újra a Swift a legnépszerűbb Suzuki-modell Magyarországon, és jól is van ez így. Bár az eladási darabszámok még mindig fényévekre vannak az egykori csúcsoktól, az elsősorban magánvásárlók által választott esztergomi kisautó helye biztosnak látszik a tízes listán. Tavaly 1745 darab fogyott belőle.

06 OPEL CORSA

Épp csak megelőzte a Swiftet, és 2013-hoz képest két helyett javított az Opel kisautója, amelyből 1758 példány kelt el tavaly idehaza. A jó eredményhez az Opel hagyományosan erős itthoni imidzse mellett persze az utolsókat rúgó negyedik generáció búcsúzó példányaira adott jelentős kedvezmények is kellettek, amelyeknek köszönhetően több hónapon át a Corsa volt a magánvásárlók által megrendelt legnépszerűbb új autó Magyarországon.

05 VOLKSWAGEN GOLF

Majdnem kétezer darabos (1945 db) értékesítéssel a Golf is két helyet javított tavalyi pozíciójához képest a magyar top 10-ben. Németország örökös listavezetője egy hibrid és egy teljesen elektromos változat bevezetésével hívta fel magára a figyelmet itthon is 2014-ben, de az eladásokat persze nem ezek, hanem a hagyományos, belső égésű motorral szerelt változatok adták. És rendesen odatették magukat, tavaly harmadával több Golf fogyott, mint 2013-ban.

04 DACIA DUSTER

Az autó, amely újra megszerettette a magyarokkal a Dacia nevet. Az őszinte, román gyártású terepjáróból nem véletlenül látni egyre többet minden utcasarkon, ugyanis jó ideje ott van az idehaza eladott legnépszerűbb típusok között. Ahogy 2013-ban, tavaly is csak három modellből fogyott több nála, és újabb 1960 példánnyal bővült a magyar rendszámos Dusterek tábora.

03 OPEL ASTRA

Ezúttal az Opel Astrának jutott az utolsó hely az Astra–Focus–Octavia-hármasból. Akárcsak a Corsának, lassan ennek is lejár az ideje, úgyhogy a dobogó mindenképpen szép eredmény az alsó középkategóriás Opeltől, amelyből ezúttal 2431 darab fogyott a 12 hónap alatt.

02 FORD FOCUS

2595 darab eladott Focus kellett az Astra–Focus-helycseréhez, amivel a flottapiacon hagyományosan erős Ford bebiztosította magának a második helyet a toplistán. A Focust persze nemcsak a cégek, hanem a magánvásárlók is szeretik, főleg mióta a tavalyi modellfrissítést követően kevésbé kaotikus a műszerfala, sokoldalúbb a fedélzeti elektronikája, és többet tudnak az asszisztensrendszerei.

01 SKODA OCTAVIA

3971 eladott példánnyal toronymagasan a Skoda Octavia volt a legnépszerűbb autó Magyarországon 2014-ben is. Az államtitkároktól a rendőrökön át a területi képviselőkig a magyar társadalom minden elképzelhető szegletében előforduló cseh mindenes egyelőre kirobbanthatatlannak látszik az első pozícióból, annál is inkább, mert a tavalyi még csak a harmadik generáció első teljes éve volt a piacon.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...