2014.07.30. 20:13:28 4636 17

Ideért a zivatarlánc!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több megyére is másodfokú riasztást adtak ki a közelgő heves esőzések, erős széllökések és a várható jégeső miatt. Éjszaka el is vonulhat.

Vihar várható - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vihar várható

Horvátországban már tombol a vihar, van, ahol 17 fokosra hűlt le a levegő -olvasható az Időkép oldalán. Ez a délnyugat felől érkező zivatar érkezik meg Magyarországra is, amely miatt Zala és Somogy megye több járására kiadták a másodfokú riasztást. Ezeken a területen a következő órákban kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket 90 kilométeres sebességű széllökések, nagyobb méretű jég és rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló figyelmeztetése szerint hasonlóan heves zivatarokra lehet számítani Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megye területén. Nagyobb felhőszakadás Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Vas és Veszprém megyében is lehet. Szerdán késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, délnyugatról észak, északkelet felé mozgó zivatarrendszer is létrejöhet. Éjjel a Dunától keletre, majd csütörtök reggeltől kelet felől ismét egyre több helyen várhatók zivatarok, csütörtök délután főként a Dunántúlon alakulhatnak ki.

Egyedül Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére nem adtak ki riasztást.

Forrás:vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...