2014.09.09. 18:00:00 4750 17

Helikopterekkel vadászunk az illegális bevándorlókra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Európai Unió Külső Határok Alap és a Belügyminisztérium finanszírozásával új helikopterbázist építettek Bácsbokodon.

Helikopter | fotó: morguefile.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Helikopter | fotó: morguefile.com

Magyarország mintegy 1100 kilométer hosszúságú schengeni külső határszakaszán a légi támogatás fontos elem az illegális migráció felderítésében - mondta Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány hétfőn Bácsbokodon, a Bácska Helikopterbázis átadásán.

„Magyarország az Európai Unió területére irányuló illegális migráció egyik fő útvonalán helyezkedik el” - emelte ki az országos rendőrfőkapitány.

Papp Károly elmondta, hogy a létesítmény az Európai Unió Külső Határok Alap és a Belügyminisztérium finanszírozásával, 307,5 millió forint támogatás felhasználásával készült el - számol be az MTI.

A helikopterbázison a rendőrség saját tulajdonában lévő helikoptere mellett leszállt egy bérelt helikopter is, amelyet szintén az Európai Unió Külső Határok Alapjának támogatásával, mintegy 2 millió euró összegben, közbeszerzési eljárás során választottak ki.

A szerb határszakasz őrizetét szolgáló helikopterbázis minden napszakban biztosítja a biztonságos üzemeltetést, a rendőrségi helikopterek kiszolgálását. A fűtött hangárral rendelkező bázison a helikopterek folyamatos karbantartása és kisebb hibajavítások is elvégezhetők - írta a Police.hu még júliusban a műszaki átadáskor.

A Bácska Helikopterbázis helikopterével a határrendészet megtudja figyelni a határnyiladékot, és a behatárolt migráns útvonalakat. Segítségével gyorsan ellenőrizhetőek a megbúvásra alkalmas terepszakaszok. A korszerű határőrizeti rendszernek nemcsak a felderítésben de a megelőzésben is fontos szerepe van.

Egy évvel ezelőtt a légirendészet infrastrukturális fejlesztésének kezdeti lépéseként Barabáson már megépült a Rendőrség első saját vagyonkezelésű helikopter-leszállóhelye, amelynek a jelenlegi fejlesztés szerves folytatása. A légi felderítés fokozását szolgálja az Európai Uniós forrásból beszerzett modern helikopter szeptembertől kezdődő intenzív szolgálatellátása is - írja a Police.hu

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...