2015.05.06. 08:45:39 6678 127

Hat pénzintézet 110 ezer ügyfele kapja később az elszámolást
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A devizahiteles elszámolási és forintosítási tájékoztató leveleket hat pénzintézet 110 ezer ügyfele kapja meg az általános határidőnél később, de még májusban, illetve június elején - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőhelyettese az M1 aktuális csatornán.

Devizahitel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Devizahitel

Emlékeztetett, hogy a tájékoztató leveleket a jogszabály szerint április 30-áig kellett postára adniuk a pénzügyi intézményeknek, kivéve azt a hatot - KDB Bank Európa Zrt., K&H Bank Zrt. (banki és lízing üzletág is), OTP Bank Nyrt., OTP Ingatlanlízing Zrt., OTP Jelzálogbank Zrt., Porsche Bank Zrt. -, amelyek esetében a jogi eljárások miatt kitolódott ez a határidő.

Így az ügyfelek többsége a napokban veheti át a leveleket - tette hozzá.

Aki nem kapja meg időben a tájékoztatást, az intézmények honlapján tájékozódhat arról, hogy mikor postázták az utolsó levelet, ezt minden cég köteles honlapján közzétenni. Azok, akik úgy gondolják, hogy nekik is kapniuk kellett volna értesítőt, első körben a pénzintézethez forduljanak panasszal, erre 60 nap áll rendelkezésre - mondta Fülöp Zsuzsanna.

Aki nem érti az elszámolást, az a civil szervezetekhez, a 11 megyében működő pénzügyi tanácsadó szolgálathoz, illetve az MNB ügyfélszolgálatához fordulhat segítségért. Aki viszont adathibát fedez fel, nem ért egyet az elszámolással, az 30 napon belül írásban tehet kifogást a pénzügyi intézménynél - hívta fel a figyelmet az MNB felügyeleti szóvivő-helyettese.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A gyöngyhalászok bizarr munkanapjai és gyakori végzetük: a fűrészfogú halál

A drágaköveiről egykor híressé vált Ceylon szigete később a gyöngyhalászatnak adta át a stafétát. Hajdanán a nemesgyöngy-halászatra specializálódott bennszülöttek egy cápabűvölő jelenlétével és bátorításával ugrottak be a vízbe, hogy kagylózsákmánnyal a kezükben térjenek vissza a hajóra. A halászok által összegyűjtögetett kagylókat felhalmozták, majd elárverezték. A felvásárlók sokat kockáztattak ezzel az üzlettel, hiszen rengeteg kagylóban nem lelték meg a gazdagság forrásaként számon tartott gyöngyszemet. Ám a kereskedők kockázatvállalása eltörpült az életüket minden nap kockára tevő gyöngyhalászokéi mellett.

Velem is megtörténhet? – Tömegbaleset, szállodatűz és egyéb káresetek tanulságai

Kevesebb mint három hét leforgása alatt két sokakat érintő káresemény történt. Február 25-én, vasárnap, reggel tömegbaleset történt az M7-es autópályán. A balesetben több, mint 40 autó volt részes, 18 ember sérült meg és egy ember életét vesztette. Velem ez nem történhet meg… - gondoltam. Aznap reggel valószínű ugyanezt gondolták azok is, akik a jó időt kihasználva elindultak a Balaton felé. Sokan csak Velencéig jutottak.