2014.06.12. 20:00:00 5839 40

Gyógyítsd meg az otthonod és kerülj újra harmóniába önmagaddal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az otthonunk minket tükröz, a kialakítás, a desing, a színek a bútorok és a hangulat. Az is rólunk árulkodik, hogyha rendetlenség vagy éppen káosz uralkodik a lakásunkban. Erről természetesen nem kell állandó következtetést levonni, egyszerűen lehet annak a jele, hogy átmenetileg fontosabb dolgaid is akadtak, mint az otthonod rendben tartása. Ugyanakkor utalhat arra is, hogy nem élsz összhangban önmagaddal, és így az élettered is olyan, amilyen te magad: diszharmonikus. Ha szeretnél ezen változtatni, íme, néhány tipp.

Zen kövek, bambusz és gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zen kövek, bambusz és gyertya

Ebben nagy segítségedre lehet a Feng Shui, amely pontosan arra hivatott, hogy megtaláljuk a harmóniát a környezetünkkel. A komplex kínai rendszer teljes megismeréséhez többre lesz szükséged, mint ez a cikk, de ha tetszenek az alapötletek, akkor talán érdemes tovább kutakodnod. A kezdő lökést mindenképpen megadjuk! :)

1. Szabadulj meg a felesleges holmitól!

Ez egy alapvető gondolat, de hihetetlenül fontos. A Feng Shui szerint mindenhez kötődünk, ami a miénk, ez az energiánkat is leköti. Ne csodálkozz, ha fáradékony vagy és szétszórt! Vásárolj kevesebb dolgot, és légy következetes a szortírozásban!

2. Javíts meg mindent, ami elromlott!

Foglalkozz az otthonoddal, úgy mintha a saját magad kiterjesztése lenne, hiszen az is. Ha betegek vagyunk, orvoshoz megyünk (jobb esetben). Ha valami eltörött, nem működik vagy penészes és rohad, akkor azt kicseréljük, megjavítjuk és kitakarítjuk.

3. Frissíts!

Élj azokkal a dolgokkal, amiket szeretsz is! Amihez csak kötelességből ragaszkodsz, azokat inkább engedd el. Alakítsd a jelen igényeidnek és személyiségednek megfelelően az otthonod! Legyél büszke arra, aki most vagy, ezt tükrözze az élettered is és ne a múltadat. Ez ne csak a bútorokra és képekre, hanem a színekre is legyen érvényes, hiszen a színek hatalmas hatással vannak ránk. Figyeld meg, hogy belőled és a környezetedben élőkből mit vált ki egy-egy szín. Válassz olyan színt, amely inspirálóan hat rád és, amitől boldognak érzed magad!

4. A természet is legyen a vendéged!

Akkor fogod magad teljes egésznek érezni, ha egy kis természetesség is körülvesz. Ez tulajdonképpen az öt elem tana a Feng Shuiban. A megfelelő formákban, színekben, de akár teljes valójukban is otthonodba költözhetnek ezek. Az 5 elem a következő: víz, fa, tűz, föld és fém. Te hogyan fogod közelebb engedni magadhoz a természetet?

5. Használd a Yin és Yang energiákat a hatásuknak megfelelően!

Yin és YangYin és Yang
A hálószoba és a nappali tipikusan egy Yin hely, azaz egy passzív, a pihenésünket szolgáló helyiség a lakásban. Ne alakítsd úgy a teret, hogy az az aktív Yang energiát szolgálja! Kerek tárgyak, sötétebb, lágyabb tónusú színek, pihe-puha párnák és mintás (pl.: virágmintás) anyagok, alacsonyabb bútorok jellemezzék ezt a szobát. Ne legyen túl zsúfolt, tudjon „lélegezni”.

A dolgozó szoba vagy a konyha viszont egy aktív, azaz egy yang helyiség a házban. Ide nyugodtan választhatunk élénkebb színeket, lehet erősebb a világítás; szögletesek a bútorok, geometrikus mintázatú anyagok, kevésbé részletes és egyenesebb formák szolgálják leginkább a kiteljesedést.

Fontos azonban, hogy ne menjünk el a végletekig egyik irányba sem, tehát ne alakítsunk ki se túlságosan Yin, se túlságosan Yang szobákat. Törekedjünk a harmóniára és csempésszünk be egy-két tárgyat vagy színt az ellentétes energiájú oldalról is!

Forrás: care2.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...