2014.08.04. 13:15:50 4052 8

Ezrével érkeztek illegális bevándorlók Olaszországba, két halott Líbia partjainál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több mint 2700, Észak-Afrikából indult illegális bevándorlót vettek fedélzetre a Földközi-tengeren szolgáló olasz hadihajók péntek és vasárnap között. Kettő életét nem sikerült megmenteni.

Olaszország - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olaszország

Egy bevándorlókkal teli hajó vasárnap Líbia partjaitól ötven mérföldre süllyedt el. A helyszínre siető olasz hadihajó 268 túlélőt vett a fedélzetére. Ketten életüket veszítették - közölte az olasz haditengerészet Twitter-fiókján.

A Mare Nostrum (Mi tengerünk) nevű olasz katonai-humanitárius misszió keretében szolgáló hadihajók az elmúlt hét végén több mint 2700 illegális bevándorlónak nyújtottak segítséget az észak-afrikai és az olasz partok között. A hadihajók nagy része hétfőn érkezik be a különböző dél-olaszországi kikötőkbe, de 1300 menekültet már a pugliai Tarantóba szállítottak.

Tarantóba május óta több mint 10 ezer illegális bevándorló érkezett.

A tavaly októberben indított Mare Nostrum misszió idén január és augusztus között 426 alkalommal sietett az illegális bevándorlók segítségére: az olasz partokra ebben az időszakban több mint 93 ezer illegális bevándorló érkezett. Tavaly egész évben mintegy 43 ezer menekültet kellett fogadni az országban.

A szicíliai Pozzallo rendőrsége hétfőn letartóztatott egy szenegáli férfit a helyi meneküttáborban. Az olasz hatóságok szerint emberkereskedőről van szó, akit az általa szállított honfitársai azonosítottak.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...