2019.09.20. 16:10:00 7787 234

Életbiztosítási buktatók - I. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogyan arra már a lakásbiztosítással kapcsolatos cikkekben is utaltunk, a biztosítón keresztül igénybe vehető térítések olykor nem várt buktatókat hordozhatnak magukban. Az alábbiakban ismételten konkrét példákon keresztül szemléltetjük, mikor érdemes egy esetleges elutasító döntéssel szemben panasszal élni.

Kifizetik a biztosítást - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kifizetik a biztosítást

Az egészségügyi intézmény

Gábor egy baleseti eredetű vállízületi sérülését egy gyógyfürdő nevét is magában foglaló egészségügyi intézményben kezelték. Tekintettel arra, hogy fekvőbeteg ellátás esetén napi térítésre volt jogosult biztosítójától, erre vonatkozó igényét be is jelentette, s megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a biztosító elutasította igényét. A negatív válasz azon alapult, hogy a nevezett kórház nem minősül állami egészségügyi intézménynek.

Amennyiben ilyen válasszal szembesülünk, haladéktalanul keressük fel az Állami Egészségügyi Ellátóközpont Honlapját, melyen lista tartalmazza az állami egészségügyi intézmények felsorolását! Gábor ügyében ez kulcsfontosságú volt, ugyanis ezen jegyzékben megtalálta a kezelését biztosító egészségügyi intézményt, melyre panaszában hivatkozott is, így hozzájuthatott az őt jogszerűen megillető térítéshez.

Műtéti térítés vagy napi térítés?

Andrea egy térdsérülést követően artroszkópiás beavatkozáson esett át, hat napot töltött kórházban. Tudomása szerint egyösszegű juttatásra lett volna jogosult a műtét miatt, illetve 10.000,- Ft naponkénti térítésre önmagában a kórházi tartózkodás okán. Mikor erre vonatkozó igényét a biztosítónak benyújtotta, arra hivatkozva utasították el, hogy az artroszkópiás műtétek kizárt kockázatoknak minősülnek szerződési feltételeik szerint, így szolgáltatást nem nyújthatnak részére.

A kérdéses kizárást Andrea valóban megtalálta a feltételrendszerben, ugyanakkor nyomatékosította a biztosító részére, hogy a műtéti díjat így értelemszerűen nem követeli, a kórházi tartózkodás esetére járó napidíjra azonban igényt tart, melyet így meg is kapott.

Elutasító válasz esetén olvassuk el tehát tüzetesen annak indoklását, s ne legyünk restek sem a szerződési feltételek részleteiben elmerülni, sem esetleges kiegészítő információkat gyűjteni a lehetséges platformokról!

Szerző: dr. Heinrich Renáta

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...