2014.06.16. 19:30:58 5237 36

Egy lépéssel a hackerek előtt járhatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korábban írtunk már arról, hogyan védjük számítógépünket a vírusok ellen, most ezt felfrissítjük, mivel új alkalmazás lépett ki a teszt-szakaszból, és került a nagy nyilvánosság elé. Nem fizetett, nem reklám, de erősen ajánlott!

Egy lépéssel a hackerek előtt: jelszavaid, adataid védelméről mindig gondoskodj! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy lépéssel a hackerek előtt: jelszavaid, adataid védelméről mindig gondoskodj!

Támadható rések

Biztonsági réseket nem csak az operációs rendszerek (pl. Windows XP) tartalmaznak, hanem a böngészők, PDF-megjelenítők, és más alkalmazások is. Nagyjából minden, ami valamilyen módon Internet kapcsolatot használ.

Ezek a biztonsági rések súlyos kockázatot jelentenek. Ez elcsépelt leírva, de komolyan vesszük, ha azt vesszük észre, lassul a számítógépünk, nehezen vagy egyáltalán nem kapcsol ki. Ez csak a felszín, a háttérben sokkal nagyobb problémák lehetnek: - hozzáférhetnek a számítógépünk tartalmához, a tárolt fotókhoz - ellophatják jelszavainkat, akár a netbanki felhasználói adatokat - gépünk teljesítményét saját célokra, pl. SPAM-levelek küldésére vagy támadásokhoz használhatják: rajtunk keresztül követnek el jogsértő tevékenységet

Rendszeresen frissítem a gépet, nekem ez nem kell

De! Mivel a frissítések csak a hibák napvilágra kerülése után jelennek meg. A Malwarebyte alkalmazása nem a réseket foltozza, hanem a támadásokat védi ki, a programok viselkedése alapján, akár ismert a biztonsági rés, akár nem.

Otthonra ingyenes védelem

Ingyenes megoldást jelent a Malwarebyte Anti-Exploit programja, innen letölthető (a táblázat alján a szürke DOWNLOAD NOW). Ez a program ingyenes változata, képes az általánosan használt böngészők és Java-beépülők biztonsági réseinek védelmére. Általános, otthoni felhasználásra ez már elég, akinek komolyabb védelem kell, a fizetős változat kb. 6 000 Ft-ért a médialejátszók valamint az Office-alkalmazások biztonsági réseit kihasználó támadásokat is ki tudják védeni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...