2014.11.09. 20:55:00 4394 23

Az adóhatóság vezetőinek lemondásáért tüntettek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kevéssel hat óra után megkezdődött, a NAV vezetőinek lemondásáért szervezett fővárosi tüntetésen résztvevők az adóhatóság Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága elől a Nemzetgazdasági Minisztérium felé indultak.

A NAV vezetőinek lemondásáért tüntetők az adóhatóság Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága előtt a fővárosi Dob utcában 2014. november 9-én. MTI Fotó: Marjai János - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A NAV vezetőinek lemondásáért tüntetők az adóhatóság Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága előtt a fővárosi Dob utcában 2014. november 9-én. MTI Fotó: Marjai János

Vágó Gábor volt LMP-s képviselő a demonstráció elején azt mondta, azért gyűltek össze, hogy tisztán lássanak az évtized botrányában. A politikus egyúttal független európai uniós vizsgálatot követelt.

Vágó Gábor lemondásra szólította fel Vida Ildikót, az adóhatóság vezetőjét, valamint Somos Katalint a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóságának vezetőjét, Csillag Dezsőné elnökhelyettest és Dávida Mariannát, a NAV ellenőrzési főosztály vezetőjét.

Emellett felmutatott egy általa 1000 milliárd forintos bankónak nevezett lapot, miközben úgy fogalmazott: ennyit húznak ki a zsebünkből az adócsalók úgy, hogy az adóhatóság félrenéz.

Beszéde után a demonstrálók egy platós kisteherautó és a mögötte vitt, egymáshoz varrt magyar és európai uniós zászló nyomában elindultak a Nemzetgazdasági Minisztérium felé. Amikor a tömeg eleje az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky úthoz ért a vége az Oktogonnál tartott.

Az indulás előtt és a vonulás alatt többször is skandálták, hogy "Orbán takarodj!", "Viktátor". A tömegben többek között "Ildikó vakáció, NAV világhírű korrupció", "maffia kormány", "bűnözőknek nem adózunk", "orbánc, hazudtok éjjel és nappal!, takarodjatok!", "fejétől bűzlik a NAV", valamint "elég volt a diktatúrából" feliratú transzparenseket, valamint néhány magyar és európai uniós zászlót lehetett látni.

A vonulás alatt a kisteherautóról felváltva szólt zene, illetve a NAV vezetés lemondását követelő és a kormányt bíráló beszédek.

"Az, aki korrupt, mondjon le" szlogenre folyamatosan kórusban skandálták, hogy mondjon le!

A tömeg útvonalát a rendőrség mindenütt lezárta a forgalom elől amikor az Andrássy úton haladtak végig, a Nagykörúton az ott közlekedő villamosokat is leállították.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...