2018.04.10. 08:40:39 9580 291

Áprilisi fák, virágok a kertedben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tavasz van, egyre hosszabbak a nappalok, egyre magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála, egyre izgatottabban várjuk kertünk virágpompáját. Az aranyeső szinte minden kertben virágba borult, a nárciszok már szinte hetek óta sárgállanak vidáman, a kertek szegletei az ibolyától lilák. De nézzük, hogy mire számíthatunk még a teljesség igénye nélkül.

Fürtös gyöngyike | pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürtös gyöngyike | pixabay.com

Fák, cserjék

Japán birs

Az egyik legelső virágzók közé tartozik, jellegzetes rózsás-pirosas virágai nagyon szép látványt nyújtanak tavasszal. Erősen sarjadzik, ezek ritkítása nélkül hatalmas burjánzó bokor lenne. Erre érdemes figyelni, amennyiben helyszűkében vagyunk kerttervezéskor.

Klemátisz

Mivel kúszónövény, ezért kerítéseket, falfelületeket ha befut, változatos színű virágaival romantikus eleme lehet kertünknek.

Lonc

Illata elképesztően finom, sokan a tavasz jelenlétét azonosítják vele, és valóban, nagyon gyakran találkozhatunk vele ilyentájt a kertekben. Lehajló ágai könnyedén gyökeret eresztenek, ezért ha zavarna minket az elburjánzása, a földet seprő ágakat érdemes levágni.

Spirea

Nagyszüleim házának jellegzetes kerítés növénye volt, végig az utcafronton hosszú métereken keresztül ezek a bokrok foglalták el a helyet. Tavasszal aztán elképesztő látványt nyújtottak, ahogy óriási fehér felhőként uralták az előkerti részt. Apró, csillag formájú virágai szinte fürtökben lógnak, az egyik legszebb tavaszi növénye lehet a kertünknek.

Hagymás növények

Fürtös gyöngyike

A legcukibb kis tavaszi növény, kis apró lila, fodros fehér szélű kelyhecskékből álló virága a kislányok kedvence. Sziklakertben, ágyások szélén, előkertben egyaránt ültethető, ha békén hagyjuk, szép nagy telepekké fejlődik.

Jácint

A másik olyan növény, amire azt mondják, hogy jellegzetes tavasz illatú. Tényleg erőteljes, semmivel össze nem téveszthető illata szinte a tavaszi estékhez tartozik. Általában lila, fehér, rózsaszín változatokban találkozhatunk vele.

Tulipán

Az egyik legkedveltebb, leggyakrabban előforduló és elképesztően változatos szín és formavilággal bíró legtavaszibb növény. Kora tavasztól akár májusig virágzik, tényleg nagyon gazdag színpalettával léteznek ezek a virágok. A cakkos szélűtől kezdve a hegyes manófül formájún keresztül a többszirmún át a hagyományos pirosig szinte minden létező variációban rátalálhatunk. Nem nagyon fordul elő olyan kert tavasszal, ahol ne látnánk virágzó tulipánokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.

Őszi napfürdő? Használd ki az utolsó cseppig!

Azt gondolom, most már igazán nincs okunk a panaszra. A hosszú és rendkívül meleg nyár után fellélegezhetünk. Kicsit enyhült a kánikula, de még élvezhetjük a szeptemberi időjárás előnyeit. Az egészségünk megőrzése érdekében is fontos ez az időszak, sok szempontból. A nyári kánikulában a vízparton pihegve sokan nem számoltak azzal a veszéllyel, hogy a nap sugarai már nem csak kellemesen barnítanak, hanem egyenesen égetnek. Két olyan évszak van, amikor a nap éltető energiáit a nagyobb veszély elkerülésével élvezhetjük.

Nem árt spórolni a vízzel sem! – Kerti tippek

Nem mondhatjuk, hogy a mögöttünk álló nyár csapadékban túlságosan bővelkedett volna. Hőségriadók, aszály, aki tehette, teheti, a vízpartra menekül. Kertünk növényei sajnos ezt nem tehették meg, róluk, az ő folyadékháztartásukról nekünk kellett, kell gondoskodni. Közben pedig a saját pénztárcánkat is óvni kellene egy másfajta kiszáradástól.