2014.05.19. 20:20:05 5500 30

Allergének a levegőben most!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt napokban ugyan csökkent a pollenkoncentráció a levegőben a viharos szélnek és a heves esőzéseknek köszönhetően, ám nem lélegezhetnek fel túl sokáig az allergiások. Májusban több allergén is tüneteket okozhat az arra érzékenyeknek, nem árt előre felkészülni allergiagyógyszerrel, zsebkendővel, orrcseppel és napszemüveggel, kinek-kinek igénye szerint. Milyen allergének találhatók most a levegőben?

Allergiás kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Allergiás kislány

Május végi allergia

Májusban a kőrisfa, a nyírfa, a fűzfa, a palántfa, a pázsitfűfélék és a lórom okozhat erős allergiás tüneteket. Ezek közül a pázsitfűfélék a leggyakoribb allergének. A hónap vége az útifű virágzására lehet számítani, amely júniustól-augusztusig okozhat majd erősebb tüneteket.

Június- Augusztus

Az allergiaszezonnak természetesen még nem lesz vége, júniusban, júliusban és augusztusban tovább virágzik a lórom, az említett útifű, és a pázsitfű. Júliusban a libatop és az üröm társul a gyakori allergének köréhez, míg végül a parlagfűvel tetőzik a szezon.

Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy könnyebb legyen az allergiaszezont átvészelni. Ezeket itt olvashatod!

Forrás: egeszsegkalauz.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...