2014.09.28. 10:58:29 4635 21

A nemzeti közműszolgáltató már jövőre belépne a piacra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy döntött a kormány, hogy jövőre piaci körülmények között fog áramot, gázt és távhőt szolgáltatni az új nemzeti közműszolgáltató – jelentette be Lázár János Makón.

Áramszolgáltatás | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Áramszolgáltatás | Fotó: 123rf.com

A kormány tervei szerint a teljesen állami tulajdonú cég jó árakkal és jó szolgáltatással fogja megverni a jelenlegi piaci szereplőket - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Varga Mihállyal közösen, a Váll-Ker Kft. központi telephelyén tartott vállalkozói fórumán. A nemzeti közműszolgáltató működésének célja alapvetően nem a profit elérése lesz, hanem hogy biztonságos és olcsó szolgáltatást nyújtson – hangsúlyozta a politikus.

Az a célunk, hogy a lakosság és a gazdaság számára olcsó áram és gáz álljon rendelkezésre – szögezte le a miniszter, akinek reményei szerint egy év múlva a magyar háztartások egy jelentős része már az állami tulajdonú cégtől vásárolja az áramot és a gázt. Lázár János arról is beszélt, hogy a kormány – minden ellenkező híreszteléssel ellentétben – nem annak alapján fog dönteni az egy-egy településnek nyújtott fejlesztési forrásokról, hogy milyen pártállású az adott városvezetés. Azt fogják mérlegelni, hogy az adott polgármester és képviselő-testület a helyi vállalkozókkal együttműködve milyen gazdaságfejlesztési programot készített - jelentette ki.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a hitelezést újra kell indítani Magyarországon. A kereskedelmi bankok – elsősorban a külföldi tulajdonban lévő pénzintézetek - nem hajlandók a kis- és középvállalkozói szektorral foglalkozni. Az állami lépések pedig hosszú távon nem képesek kiváltani a kereskedelmi banki tevékenységet. Ezért kiemelt cél, hogy a bankrendszer 50 százaléka vagy hazai tulajdonban kerüljön, vagy legalább a döntéshozatal helyszíne Magyarország legyen.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...