2014.11.06. 08:30:04 4641 21

A NAV elnök is beismerte kitiltását
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott interjúban ismerte el, hogy több kollégájával együtt azok között a személyek között van, akiknek korlátozták a beutazását az Egyesült Államokba. Érthetetlen számára, hogy miért támadták őt és a hivatalt ok nélkül.

A Demokratikus Koalíció (DK) fiataljai molinót helyeztek ki a Margit híd korlátjára az Országgyűlés Irodaháza közelében 2014. november 5-én. Az irodaházban Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tart zárt ülést. MTI Fotó: Bruzák Noémi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A Demokratikus Koalíció (DK) fiataljai molinót helyeztek ki a Margit híd korlátjára az Országgyűlés Irodaháza közelében 2014. november 5-én. Az irodaházban Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tart zárt ülést. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A NAV-elnök elmondta azt is, hogy polgári és büntetőeljárásokat kezdeményez a hivatalt és a személye ellen ért rágalmakkal kapcsolatban. Mint mondta, vizsgálati csoportot állít fel, amely "mikroszkóppal" fogja újra átvizsgálni a Magyarországon működő összes számba jöhető céghez kötődő eddigi ügyeket és szálakat. Vida Ildikó hangsúlyozta, az eljárást példátlannak, aljas támadásnak tartja, hozzátéve: semmilyen korrupciós ügynek nem volt és nem részese. A NAV elnöke az interjúban elmondta, hogy nem foglalkozott a lemondás gondolatával, mert azzal beismerte volna a vádakat.

Érthetetlen számára, hogy miért támadták őt és a hivatalt ok nélkül. „Vannak vizsgálataink, amelyek olyan érdekcsoportok körül folytak és folynak napjainkban is, amelyek könnyen kapcsolatot teremthetnek az amerikai nagykövetséggel. Az is elképzelhető, hogy külső személyek, minden alap nélkül bár, de ránk hivatkoznak egyes esetekben és ez ellen szinte lehetetlen védekezni” - fogalmazott.

Vida Ildikó beszélt arról is, hogy a beutazás korlátozásáról levélben értesítették, amelyben egy elnöki nyilatkozatra hivatkoztak, melynek egyik passzusa, hogy felfüggeszthetik belépését annak, aki korrupcióban érintett, vagy abból hasznot húz. A levélben - amelynek tartalmáról tájékoztatta a magyar kormány egyik illetékesét - sem ügyet, sem tárgyat, sem bizonyítékot nem neveztek meg - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy csak részben emiatt az ügy miatt kerülte az elmúlt hetekben a nyilvánosságot, távol maradásának másik oka, hogy szabadságra ment. „Tudom, hogy szerencsésebb lett volna hamarabb kiállnom a nyilvánosság elé, de ez az aljas támadás annyira megrendített, hogy napokig fel sem tudtam fogni, hogy mi történik velem” - mondta.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...