2014.08.23. 11:26:40 5069 20

A kormány rászáll a "kizsákmányoló" RTL Klubra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az NGM közleményben reagált az RTL Csoport csütörtökön nyilvánosságra hozott pénzügyi jelentésében írtakra. Szerintük a cég fiktív veszteségekre hivatkozva próbál kibújni az adófizetés alól, miközben magatartását megalapozatlan, valóságtól messze elrugaszkodott kijelentésekkel próbálja alátámasztani. Az RTL vezetése ráadásul rossz színben tünteti fel a kormányt, és megpróbálja elriasztani a magyarországi befektetőket.

A kormány szerint az RTL Klub megpróbál kibújni a fizetési kötelezettség alól. (Kép: morguefile.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A kormány szerint az RTL Klub megpróbál kibújni a fizetési kötelezettség alól. (Kép: morguefile.com)

Veszteséges RTL

Az RTL Csoport csütörtökön hozta nyilvánosságra 2014 első félévi pénzügyi jelentését, melyben arról is beszámol, hogy a magyarországi reklámadó kapcsán elszenvedett 88 millió eurós vesztesége miatt nyeresége megfeleződött, és a teljes vállalatcsoport idei terveit újra kellett gondolnia.

A kormány reagált

Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy egy nemzetközi vállalat, amely a magyar reklámpiac negyven százalékát birtokolja, fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót, megengedi magának, hogy megkérdőjelezze a magyar kormány jóhiszeműségét.

Minden választott kormány feladata, hogy a becsületes adófizetők érdekében valamennyi szereplőre, még a legnagyobbakra is kiterjessze a közteherviselést és betartassa a Parlament által szentesített adótörvényekben foglaltakat. Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb szereplőjeként – a tisztességgel adózó gazdasági szereplők többségével ellentétben - miért nem járulnak hozzá profitjukkal arányosan az ország működéséhez?

Milyen jogon gondolja normálisnak egy nemzetközi társaság, hogy miközben a világ más országaiban „good corporate citizen-ként”, felelős vállalati magatartást képvisel, addig ugyanezt nem kívánja Magyarországon gyakorolni? Mindez egy olyan közép-európai országban történik, amely máig nem heverte ki azt a gazdasági hátrányt, amit idegen megszállók által évtizedekre rákényszerített diktatúra okozott.

Elfogadhatatlan...

egy gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya számára, hogy miután szabaddá tette médiapiacát a külföldi befektetők előtt, egy társaság holmi könnyen kifosztható gyarmatként tekintsen rá. Az RTL Csoportnak nincs erkölcsi alapja politikai szempontokra hivatkozva, valójában önző profitérdeket szolgálva a magyar kormányt támadnia és Magyarországnak ártania.

A kormány kitart...

amellett, hogy minden gazdasági szereplőnek ki kell vennie a részét a kölcsönös közteherviselésből. Az ország működtetéséhez minden gazdasági szereplő kölcsönös tehervállalására szükség van.

A reklámtörvényre pontosan azért van szükség, hogy senki ne tudja elkerülni az adófizetést Magyarországon. A törvénynek köszönhetően bezárul minden kiskapu az adóelkerülők előtt, megakadályozva, hogy nyereséges médiacégek fiktív veszteségekre hivatkozva kibújjanak az adózás alól.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...