2014.04.03. 12:59:47 4325 31

7 okos ötlet, hogyan válaszd ki a számodra ideális bankot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel rengeteg bank és hitelintézet van, ezért nem olyan könnyű a választás, mint ahogy elsőre tűnik. Összeszedtünk egy-két tippet, hogy mi az, amire gondolni kell, mielőtt bankszámlát nyitunk vagy bankot váltunk. Minden pénzügyi döntésnél az a legfontosabb, hogy jó előre tudjuk, mire is lesz szükségünk, hogyan szeretnénk alakítani az életünket. Nincs ez másként a bankválasztással sem.

ATM, bankok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com ATM, bankok

1. ATM-ek elérhető közelségben

A kiszemelt banknak van ATM-je arra, amerre te mozogsz a városban? Fontos szempont, hiszen a saját bankunktól ingyenesen vehetünk fel készpénzt, az idegen bankok viszont nem kevés összeget felszámítanak ezért a szolgáltatásért.

2. Az elhelyezkedés kulcskérdés lehet

Igen, szempont, hogy a kiválasztott banknak könnyen megközelíthető helyen legyen egy fiókja. A lakásod vagy a munkahelyed közelében a legcélszerűbb bankszámlát nyitni, így útba ejtheted, ha szükséges. Hiszen az idő pénz.

3. Nyitva tartás

Napközben dolgozol? Akkor a legjobb, ha olyan bankot választasz, amely hosszabb ideig tart nyitva, vagy legalább van olyan nap, amikor este is elérhető.

4. Online bank

Az interneten ma már nagyon kényelmesen elintézhető a legtöbb ügylet. Manapság az online bank már alapszolgáltatás kell, hogy legyen. Fontos az is, hogy a kiszemelt pénzintézet felhasználóbarát felülettel rendelkezzen.

5. Díjak: a számlavezetési díjtól az utalásig

A hozzád illő számlacsomagnak eltérő díjai lehetnek a bankoknál. Találd ki, hogy mi az, amire szükséged lenne: például dombornyomott bankkártya, paypass, A-hitel, hitelkártya vagy csak egy mezei bankkártya? Fogsz-e beszedési megbízást vagy esetleg állandó átutalás szolgáltatást igénybe venni? Milyen gyakran szoktál utalni? Szeretnél-e megtakarítási számlát is vagy csak folyószámlát? Vásárolsz-e online? Szeretnél-e később hitelt felvenni? Általában milyen kondíciókkal ad a bank hitelt? Érdemes mindent átrágni, és megtudni a díjakat, hiszen sok kicsi sokra megy.

6. Ügyfélszolgálat – elérhető?

Megfelel az ügyfélszolgálat az igényeidnek a nyitva tartás és a felkészültség tekintetében?

7. Extra szolgáltatások – Gondolkozz hosszútávon!

A bank manapság több mint egy egyszerű hely, ahol a pénzünket tartjuk. A hiteleken és a megtakarításokon túl akár élet- és lakásbiztosítást is köthetünk, lakáselőtakarékossági számlát is nyithatunk. Sőt, egészségpénztárként és önkéntes magánnyugdíjpénztárként is üzemelnek. Ha több szolgáltatást igénybe veszünk ugyanazon a bankon belül, akkor valószínűleg számíthatunk bizonyos kedvezményekre is. Összefoglalva tehát, válasszuk azt az intézményt, amely a legjobban megfelel a személyes igényeinknek, hosszútávon.

Megéri egy kicsit elgondolkozni a jövőn és utána járni a költségeknek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így javítsd meg! Háztartási tippek kezdőknek és spórolni vágyóknak

Az otthonunkban forgolódva számtalan apró szerelést igénylő problémával találhatjuk szembe magunkat, amelyek megoldása nem mindig követel szakértelmet vagy drága eszközöket. Ezekkel a könnyen alkalmazható háztartási tippekkel nem csak időt és pénzt takaríthatsz meg, hanem segíthetnek fejleszteni problémamegoldó képességedet, és biztosítani, hogy a kis gondok ne okozzanak később nagyobb galibát.

Álláskeresési járadék alias munkanélküli segély

A munkanélküli segély megnevezést évek óta nem használják a magyar jogszabályok, a köztudatból azonban még a mai napig nem kopott ki. Jogszabályaink helyette az álláskeresési járadék megnevezést használják arra az állami segítségnyújtási formára, melynek célja, hogy az átmenetileg munka nélkül maradt munkavállaló anyagi terheit csökkentse. Sok kérdés felmerül ugyanakkor azzal kapcsolatosan, hogy mikor, hol és hogyan igényelhető ez az ellátás?

Mindennapi online biztonsági óvintézkedéseink – Így védekezzünk az internetes bűnözés ellen

Az egyének és közösségek biztonság iránti igénye egyidős a történelemmel, hiszen ez alapja a társadalmi fejlődésnek. A félelem és veszély nélküli nyugodt élet fenntartása érdekében már a kezdetekben elkezdődtek az óvintézkedések. Ebből bontakozott ki a mai intézményesített biztonság, melynek szükséges a korigényekhez és annak aktuális kihívásaihoz igazodnia. Ezek között jut helyhez a kiberbiztonságnak nevezett intézkedés is, mely az egyre szaporodó digitális támadásokkal szemben kínál megfelelő védelmet.