2014.04.03. 12:59:47 4551 31

7 okos ötlet, hogyan válaszd ki a számodra ideális bankot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel rengeteg bank és hitelintézet van, ezért nem olyan könnyű a választás, mint ahogy elsőre tűnik. Összeszedtünk egy-két tippet, hogy mi az, amire gondolni kell, mielőtt bankszámlát nyitunk vagy bankot váltunk. Minden pénzügyi döntésnél az a legfontosabb, hogy jó előre tudjuk, mire is lesz szükségünk, hogyan szeretnénk alakítani az életünket. Nincs ez másként a bankválasztással sem.

ATM, bankok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com ATM, bankok

1. ATM-ek elérhető közelségben

A kiszemelt banknak van ATM-je arra, amerre te mozogsz a városban? Fontos szempont, hiszen a saját bankunktól ingyenesen vehetünk fel készpénzt, az idegen bankok viszont nem kevés összeget felszámítanak ezért a szolgáltatásért.

2. Az elhelyezkedés kulcskérdés lehet

Igen, szempont, hogy a kiválasztott banknak könnyen megközelíthető helyen legyen egy fiókja. A lakásod vagy a munkahelyed közelében a legcélszerűbb bankszámlát nyitni, így útba ejtheted, ha szükséges. Hiszen az idő pénz.

3. Nyitva tartás

Napközben dolgozol? Akkor a legjobb, ha olyan bankot választasz, amely hosszabb ideig tart nyitva, vagy legalább van olyan nap, amikor este is elérhető.

4. Online bank

Az interneten ma már nagyon kényelmesen elintézhető a legtöbb ügylet. Manapság az online bank már alapszolgáltatás kell, hogy legyen. Fontos az is, hogy a kiszemelt pénzintézet felhasználóbarát felülettel rendelkezzen.

5. Díjak: a számlavezetési díjtól az utalásig

A hozzád illő számlacsomagnak eltérő díjai lehetnek a bankoknál. Találd ki, hogy mi az, amire szükséged lenne: például dombornyomott bankkártya, paypass, A-hitel, hitelkártya vagy csak egy mezei bankkártya? Fogsz-e beszedési megbízást vagy esetleg állandó átutalás szolgáltatást igénybe venni? Milyen gyakran szoktál utalni? Szeretnél-e megtakarítási számlát is vagy csak folyószámlát? Vásárolsz-e online? Szeretnél-e később hitelt felvenni? Általában milyen kondíciókkal ad a bank hitelt? Érdemes mindent átrágni, és megtudni a díjakat, hiszen sok kicsi sokra megy.

6. Ügyfélszolgálat – elérhető?

Megfelel az ügyfélszolgálat az igényeidnek a nyitva tartás és a felkészültség tekintetében?

7. Extra szolgáltatások – Gondolkozz hosszútávon!

A bank manapság több mint egy egyszerű hely, ahol a pénzünket tartjuk. A hiteleken és a megtakarításokon túl akár élet- és lakásbiztosítást is köthetünk, lakáselőtakarékossági számlát is nyithatunk. Sőt, egészségpénztárként és önkéntes magánnyugdíjpénztárként is üzemelnek. Ha több szolgáltatást igénybe veszünk ugyanazon a bankon belül, akkor valószínűleg számíthatunk bizonyos kedvezményekre is. Összefoglalva tehát, válasszuk azt az intézményt, amely a legjobban megfelel a személyes igényeinknek, hosszútávon.

Megéri egy kicsit elgondolkozni a jövőn és utána járni a költségeknek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindennapi pénzügyeink és aggodalmaink

A pénzzel kapcsolatos szorongás a legtöbbek számára ismerős, hiszen ma kis túlzással elmondhatjuk: minden e körül a csere- és fizetőeszköz körül forog. Ettől válik függővé az élethelyzetünk, életminőségünk, egzisztenciánk, jól(l)étünk. Eleve a pénzhez való hozzáállásunk, az erről való gondolkodásunk kultúrafüggő. Ez utóbbi alátámasztására elegendő, ha felidézzük a mára klasszikussá formálódott meglátást, mely szerint: az angolok „csinálják”, a franciák „nyerik”, a magyarok pedig „keresik” a pénzt. Min változtathatunk?

Az élelmiszerek további drágulását okozhatja a klímaváltozás

A klímaváltozás jelentős hatást gyakorol a világ mezőgazdaságára, a környezeti változások együttesen további tartós élelmiszer-inflációt okozhatnak a jövőben, amelyet adaptációval, a mezőgazdasági öntözési rendszerek korszerűsítésével, új stressztűrő növényfajták nemesítésével, továbbá precíziós eszközökkel lehet kivédeni - írta az MCC Klímapolitikai Intézet kutatója friss cikkében.

Ha kell némi motiváció a munkához …

Olykor, még a munkájukra hivatásként, szeretem-tevékenységként tekintő emberek motivációja is megcsappan. Ezekben az időszakokban olyan „ideiglenes uralkodók” veszik át az irányítást, mint a fáradtság, kedvetlenség, unottság, rosszkedvűség. Mit tehetünk ilyenkor? Hogyan húzzuk fel magunkat abból a feneketlennek tűnő mélységből, melyet az alulmotiváltság ásott magának?