2021.01.04. 14:15:27 4356 132

6+1 tipp, hogy jól legyél - Mert egészséges tippből soha nem elég
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is igyekszünk még jobban odafigyelni egészségünkre, maszk és fertőtlenítő nélkül el sem indulunk, el sem indulhatunk otthonról. Otthonunk alapszintű takarítása, fertőtlenítése a napi rutin része lett. Lehet ezt még fokozni?

Egészség jelei - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészség jelei

Lehet bizony, sőt, kell is! Mert most mindennél fontosabb, hogy vigyázzunk magunkra, és egymásra!

  • Cseréld rendszeresen! Méghozzá az ágyneműhuzatot, lehetőleg kéthetente kerüljön fel új az ágyneműre! Közben is érdemes gyakran - ha van rá lehetőség - szellőztetni az ágyneműt!

  • Magadra is ügyelj! „Szellőztesd” meg magad Te is naponta, 20-30 perc séta a friss levegőn nem fog ártani! Emellett a szoba, iroda levegőjét is érdemes naponta többször felfrissíteni egy kiadós szellőztetéssel!

  • Ebéd? Irány az asztal! De ne az íróasztal, hanem inkább az étkezőasztal. Az íróasztalod nem a legideálisabb hely arra, hogy elfogyaszd az ebédet, leginkább annak kétes higiéniája miatt. Nem biztos, hogy minden nap makulátlan tisztára törlöd annak vagy az ott lévő eszközök felületét.

  • Fertőtleníts! A kilincseken kívül érdemes a villanykapcsolókat, fiók, szekrényajtó gombokat is fertőtleníteni.

  • Tartsd a távolságot! Most nem az egymás közti 1,5-2 méterre gondolunk. Ügyelj rá, hogy a családtagok fogkeféje is megfelelő távolságban legyen egymástól! Ha a fejek összeérnek, könnyen átadhatjátok egymásnak a különböző „kórokat”.

  • Táskát fel! Ha megoldható, ne rakd a táskádat a padlóra. Pláne, ha azt a helyet látogatod meg, ahova a király is gyalog jár! Valószínűleg nem kell részleteznünk, milyen bacitelep lehet odalent…

  • A cipőnek kint a helye! Ha lehet, még a bejárati ajtóban vedd le az utcai cipőd és ugorj át az otthoni papucsodba! Ne hordd szét az utcán összeszedett piszkot!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...