2014.08.04. 18:59:00 7614 38

4 alap tipp, hogy töltsd fel hamarabb a telefonodat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túl sokáig tölt a telefonod? Mindig rohansz, és csak fél órákra dugod töltőre? Összeszedtünk pár tippet, amelyekkel sokkal hamarabb éri el a telefonod akkumulátora a teljes töltöttséget, hogy rohanhass tovább. :)

Használva kevés okostelefon bír ki egy napnál többet töltés nélkül. (Kép forrása: morguefile.com) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Használva kevés okostelefon bír ki egy napnál többet töltés nélkül. (Kép forrása: morguefile.com)

A telefont éjszakára már nagyon kevesen kapcsoljuk ki, azt használjuk nem csak ébresztőként, de éjjelióra helyett is. Mellettünk van, egy gombnyomás, és máris égeti szemünket a pontos idő. A legtöbben valószínűleg ilyenkor dugjuk töltőre is, hisz' ráér. Azonban könnyen lehet, hogy elfelejtjük, és a reggeli készülődés ideje alatt, sietve töltünk rá kicsit, talán kibírja estig. Összeszedünk pár tippet, amelyekkel jelentősen csökkenthető a töltéshez szükséges idő.

1. Kikapcsolni mindent, ami felesleges

Ha csak sietve tudod tölteni, kapcsold ki a WiFit, a Bluetooth kapcsolatot, a GPS-t, és mindent, amire nincs szükséged. Akár repülő módot is használhatod, de ilyenkor a hívások sem érkeznek be!

2. Töltés közben ne nyomkodd

Mindent a telefonon érsz el, levelezel, tartod a kapcsolatot közösségi oldalakon, netezel, játszol. A telefonok használat közben nagyon sok áramot fogyasztanak, nagy része a kijelző világítására megy el. Töltés közben hagyd a telefont, megvár az az email!

3. Koszos?

A töltőcsatlakozók általában a telefon alján vannak, zsebben, táskában hordva itt ragad meg legkönnyebben a piszok. Ha nedvesség érte valamikor a készüléket, könnyen lehet, hogy oxidálódott a csatlakozó, még ha csak minimálisan is. Lehet, hogy a felület érintkezik, viszont az ellenállása lényegesen megnő. Megoldásként egy fogpiszkálóval nagyon óvatosan, belülről kifelé haladva tisztítsd meg az érintkezőket, és tedd meg ugyanezt a töltővel is.

4. Gyári kiegészítőket használsz?

Okostelefonok között nagyon nagy különbségek vannak, nem csak tudásban. Szerencsénkre mára már a legtöbb készülék töltője egyforma, ez azonban nem jelenti azt, hogy meg is felel! A gyengébb teljesítményű telefonok akkumulátora is kisebb, ezáltal kevesebb áramot igényelnek. Nézd meg, hogy a töltőn milyen teljesítményt tüntetnek fel (ált. mA-ben mérve, értéke 500-1 200 között szokott lenni, de van magasabb is).

A telefon használati útmutatójában (ha nincs meg, keressünk rá neten) pontosan feltüntetik, hogy mekkora töltő szükséges hozzá. Részletekbe nem megyek bele, a lényeg, ha kisebb a teljesítmény, a telefon sokáig fog tölteni. Nagyobbal sem érdemes próbálkozni, a készülék áramfelvételének van maximuma, általában a gyári töltőn szereplő érték az.

Autós töltőkön szintén szerepel a teljesítmény, a készülékhez kapott gyári töltővel megegyezőt vegyél, még akkor is, ha lenne tőle olcsóbb.

A fentiek a kábelekre is igazak, egy silányabb kábelnek lehet akkora ellenállása, ami miatt lényegesen nőhet a töltési idő.

Plusz tippek az életben tartásra

Ha nagy a baj, és lemerülsz, pár tipp, amivel nyersz kis időt:

  • nem használt kapcsolatok bontása (GPS, Bluetooth, WLAN)
  • fényerő csökkentése
  • extra funkciók (pl. tekintetkövetés, képernyő-forgatás) kikapcsolása
  • szinkronizálás átmeneti kikapcsolása (ilyenkor nem érkeznek meg a levelek, stb!)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...