2023.11.21. 17:25:00 6863 247

Próbáljuk meg újra! 4+1 tipp a dohányfüstmentes élethez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudom, hogy újra és újra megfordul a fejedben, hogy ezt az egészségromboló, és ráadásul még a pénztárcát is megcincáló szokást elhagyd. Az is érthető, hogy a sokadik kudarcba fulladt próbálkozás után már csak szép csendben kísérled meg a “lehetetlent”, de ne add fel! Ha el tudod képzelni a dohányfüstmentes életet, azt valóra is válthatod - kellő önuralommal!

Mentőöv a leszokáshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mentőöv a leszokáshoz

A dohányzás legnagyobb hátránya az, hogy ezzel a függőséggel nem csak a saját, de a közvetlen környezetünk egészségét is károsíthatjuk. Annak pedig, hogy ezentúl inkább az úgynevezett nemdohányzók táborát erősítenénk, számtalan előnye is van!
A dohányzás általános veszélyeiről több ízben is kapunk felvilágosítást életünk során, de ezt a függőséget sajnos még mindig inkább menő és divatos szokásnak állítják be, így nagyon sokan már fiatal koruktól kezdve élnek a cigivel, majd később esetleg szivarral.

Leszoknál? Találd meg a számodra megfelelő módszert!

Szerintem nagyon fontos, hogy ne akkor akarjunk leszokni a dohányzásról, amikor valamelyik életterületünk nincs rendben, és amiatt idegesebbek vagyunk. Természetesen tökéletes időzítés nem lesz, mert gondok bármikor adódhatnak az emberek életében, de a kezdő lépésnél azért ne legyünk nagyon romjainkban.
Egy nulladik lépésnél érdemes pár hétig dohányzási naplót vezetni, amely időszakban megfigyeljük, majd őszintén leírjuk a dohányzáshoz fűződő viszonyunkat: Mikor, mennyit és miért szívtunk el?
Ha megtaláljuk azokat a küldő és belső tényezőket, amelyek arra sarkallnak bennünket, hogy egy újabb szálra gyújtsunk, valószínűleg könnyebb lesz a megfelelő leszokási stratégiát is kialakítanunk.

1. Általános leszokási lépéssor

Ezek azok a közhelyeknek tűnő tippek, amelyek azonban mégiscsak ereményre vezethetnek, ha…
…szerencsés a csillagok állása, jobban mondva akkor, ha…
…megvan a kellő elhatározás és félre tudjuk tenni az ilyenkor minden dohányos által elpuffogtatott kifogásokat.

2. Leszokás csupán belső elhatározásból

Mint minden döntés, a leszokás is akkor lesz pozitív kimenetelű, ha azt tiszta fejjel és színtiszta belső indíttatásból hozzuk meg. Szóval, valóban akarod? Tedd, és ne csak próbáld!

3. Win-win szituációra történő koncentrálás

Van, akiknek az segít a legjobban a leszokási folyamat során, ha végig szem előtt tudják tartani mindazt a sok jót, amit az új életmódjuk kialakításával nyerhetnek. Készíthetünk egy ezzel kapcsolatos motivációs táblát is, amire minden reggel rápillantva megerősíthetjük az elhatározásunkat.

4. “Belső” segítség kérése

Mindegyikünk szervezete másként reagál a dohányzás elhagyására, így van, hogy valaki egészen könnyen veszi, míg mások nagyon sokat szenvedhetnek az elvonási tünetektől. Hogy ez ne történhessen meg, kérjünk orvosi támogatást! A szakember segítségével komplex leszokási terv készíthető, aminek része lehet olyan leszokást segítő készítmény is, amely képes megkönnyíteni a leghúzósabb napokat a hosszú folyamat során.

+1 Külső segítség kérése

A tippeket és tanácsokat adók mellett van más olyan külső segítség, amely nagyban hozzájárulhat a sikeres leszokáshoz. A terápiára legtöbbször akkor gondol az ember, ha lelki tüneteket vagy emberi kapcsolatokat szeretne orvosolni, pedig a legtöbb testi tünet is lelkiből adódik. A leszokást megtámogathatjuk úgy is, ha lelkünk mélyére ásunk egy szakember segítségével, majd feltárjuk, milyen (minket nem szolgáló) okok vezettek minket a dohányzáshoz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...