2015.10.14. 15:08:03 8375 256

Mindennap szex? - 5 indok, ami alátámasztja, hogy ez jó!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem elég, hogy az egyik legkellemesebb tevékenység, amit a párunkkal együtt csinálhatunk (minőségi időtöltésnek elsőrangú), de még egészséges is! Kell ennél több?

Erotika, szexualitás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erotika, szexualitás

1. Csökkentheti a prosztatarák kockázatát

A Harvard Medical School eredményei alapján azok a férfiak, akik gyakrabban ejakulálnak, akár 22%-kal is csökkenthetik a prosztatarák esélyét. Arra még nem jöttek rá, hogy pontosan mi is az oka, de a lepedő gyakori összegyűrésére már ez az eredmény is elegendő indoknak tűnik.

2. Megelőzheted a náthát

A Pennsylvania-i egyetem kutatói szerint azok, akik egy héten legalább kétszer szexeltek, több olyan antigént termeltek, mint például az immunoglobulin a, ami segít leküzdeni a náthát és az influenzát.

3. Fiatalosnak és magabiztosnak érezheted magad

David Weeks, skót kutató és neuropszichológus kutatásában 3500 európai és amerikai nő és férfi korát kellett megsaccolni. Átlagosan 7-12 évvel fiatalabbnak tűntek azok az emberek, akik heti három alkalommal éltek szexuális életet. Azt is megállapították, hogy ezek a fiatalos küllemű emberek sokkal magabiztosabbnak tűntek a szexuális identitásukkal kapcsolatban.

4. Termékenyebbé teheti a nőt

Egy új kutatás szerint a gyakori szex gyakorlatilag felkészíti az immunrendszert a terhességre. Azt is kimutatták, hogy az ovulációs időszakon kívül is megnőhet az esély a teherbe esésre, ha sokszor ügyeskedtek. Az okára azonban még nem jöttek rá, bár régóta tudunk ilyen csodás fogantatásokról (pl.: menstruáció alatt stb.).

5. Csökkentheti a vérnyomást és a stresszt

Egy 2005-ös kutatás azt állapította meg, hogy a hagyományos közösülést előnyben részesítő emberek vérnyomása és stressz szintje alacsonyabb volt, mint azoknak, akik az önkielégítést vagy az orális szexet, illetve egyéb behatolással nem járó formát választottak. A túl sok stressz rossz hatással van a gondolkodásra, ezzel a kellemes stresszoldó módszerrel viszont akár az agyműködést is serkenthetjük.

Ha ennyi érv nem lenne elég, hogy gyakrabban vállalkozz az ágyakrobatikára, olvasd el ezt a cikkünket is: 7 tudományos érv a rendszeres szex mellett

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...