2015.11.14. 18:39:46 11230 254

„Ki itt belépsz…” – Mítoszok a titokzatos szűzhártyáról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán még ma, a XXI.században is az egyik legnagyobb mértékű titokzatosság övezi ezt a vékony kis „bőrdarabot”, vagyis a szűzhártyát. Miért van, miért jó, ha nincs ott, mikor tűnhet el? Ezernyi és ezernyi kérdés, ködösebbnél ködösebb válaszok… eddig!:-)

Fiatal lány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatal lány

Jöjjenek hát a szűzhártyát övező mítoszok, melyekkel kapcsolatban most eloszlatjuk a kétségeket.

1. Ha van szűzhártya, van szüzesség is

Hát, ez nem egészen igaz. Előfordulhat, hogy valaki még az első szex után is rendelkezik vele.

2. A szűzhártya az első szexuális együttlét alatt átszakad

Ez sem teljesen igaz. A szűzhártya egy rugalmas valami, ami nem biztos, hogy az első alkalom után azonnal „eltűnik”. Sőt, van olyan, akinél csak az első gyerek megszületése után szakad át teljesen.

3. A tampon minden esetben átszakítja a szűzhártyát

Ahogy már írtuk, a szűzhártya nem egy merev „lap”, amit egy tampon „csak úgy” áttörhet. Ez egy rugalmas kis hártya, amin egy tampon könnyen „átslisszanhat”, anélkül, hogy kárt tenne benne. Akár az első menstruációtól használható, de ha a normál méret kényelmetlen, vannak kifejezetten szűz lányoknak kifejlesztett mini-tamponok is.

4. Sport közben is átszakadhat a szűzhártya

Ez megint nem teljesen igaz, szintén a rugalmasságnak köszönhetően. Sem az úszás, sem a lovaglás, sem a kerékpározás, sem a futás, sem semmilyen sport nem jelent veszélyt a szűzhártyára „testi épségére”.

5. Ha a szűzhártya átszakad, az némi vérzéssel jár

Nem, ez valójában nem törvényszerű. Megeshet, a „szakadás” egyáltalán nem jár vérzéssel, vagy csak nagyon kevéssel. Úgyhogy, a nászéjszaka után felmutatott véres, vagy épp nem véres lepedő sem volt 100 %-os bizonyíték.

6. A szűzhártyának semmilyen egészségügyi szerepe sincs

A kislányoknál még védelmi szerepe van, hiszen nem engedi bejutni a különböző kórokozókat a vaginába. A pubertás alatt elveszti jelentőségét, hiszen ekkor már ez a szervünk a menstruációval és a hüvelyi folyással tisztul.

7. A szűzhártya visszanő, ha sokáig nincs szexuális kapcsolatunk senkivel

Hát, nem. Sajnos, a parlagon töltött időszakoknak nincs meg ez az előnyük.

8. DE! A szűzhártya műtéti úton „visszavarázsolható”

Ez bizony lehetséges! Sok kultúrában fontos, hogy a lány „rendelkezzen” szűzhártyával, mikor férjhez megy. A véletlenül vagy „véletlenül” átszakadt hártya műtéti úton visszakerülhet a helyére.

9. Minden szűzhártya ugyanolyan

Ez sem igaz. Ahogy a szeméremajkak, illetve minden női test is különbözik, úgy a szűzhártya sem teljesen egyforma a nők esetében. Van, akinél sima, van, akinél kicsit „cikkcakkos”. Különbözőek vagyunk, de ez így jó!:-)

10. Minden nő szűzhártyával születik

Elég meglepő, de ez sem igaz. Igaz, a születendő nők igen csekély, összesen 0,03%-ánál fordul elő. Szerencsére, orvosilag kevés hátránnyal bírnak ezek az esetek.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...