2015.01.15. 20:00:35 5025 26

Ezt olvasd el (újra): Szerelem a kolera idején
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Szerelem a kolera idején a világ egyik legnagyobb ívű szerelmes regénye, amely foglalkozik az öregedés, a változás és az élet nagy kérdéseivel is. Ha eddig még nem mertél vállalkozni a több mint 400 oldalas szépirodalmi regény elolvasására, akkor most szeretnénk biztatni! A történet és Márquez stílusa is magával ragadó.

Szerelem a kolera idején | Fotó: tvmagazin.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelem a kolera idején | Fotó: tvmagazin.hu

A moly.hu könyvkedvelő közösségi oldalon 89%-os értékelést kapott a mű, és több nemzetközi listán is előkelő helyen szerepel, így bátran merjük ajánlani minőségi kikapcsolódásnak.

Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején

„Csak most volt hozzá bátorságom, hogy négyszáz-nyolcvan oldalon át a szerelemről írjak, és csakis a szerelemről” – mondta legújabb könyvéről a Nobel-díjas kolumbiai író.

A regény hősnője a Karib-tengeri országok nőideáljának tulajdonságait egyesíti magában: szép, temperamentumos, és fütyül a konvenciókra. Két férfi szereti életre-halálra, több mint öt évtizeden át. Az érzelmi konfliktusból kinövő szövevényes, indázó cselekmény, mely a múlt század hatvanas éveiben kezdődik, abban a kikötővárosban játszódik, amely valaha a spanyol gyarmatbirodalom legnagyobb rabszolgapiaca volt: a meghökkentő és szokatlan végkifejletű szerelmi történetet a mozgalmas trópusi világ fényei ragyogják be.

Gabriel García Márquez 1928-ban született egy kolumbiai faluban, melyet néhány éve az ő tiszteletére, a „Száz év magány” alapján Macondónak neveznek. Regényírói sikereit majdnem két évtizedes újságírói és filmforgatókönyv-írói pályafutás előzte meg. Az 1967-ben megjelent "Száz év magány"című regénnyel Dél-Amerika leghíresebb írója lett. 1981-ben Nobel-díjat kapott.

Eredeti mű: Gabriel García Márquez: El amor en los tiempos del cólera

Eredeti megjelenés éve: 1985

Forrás: moly.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...