2017.03.02. 09:30:46 9312 220

Dirty Dancing - érdekes forgatási titkok, amiket nem tudtál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenki kedvenc táncos-romantikus filmje a Dirty Dancing, idén 30 éves lett. Ennek örömére Eleanor Bergstein, forgatókönyvíró megosztott a rajongókkal néhány érdekességet a filmről.

Dirty Dancing - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dirty Dancing

1. Patrick Swayze volt az egyetlen, aki szóba jöhetett Johnny szerepére

A rendező annyira ragaszkodott hozzá, hogy azon is elgondolkodott, hogyha Swayze nem vállalja el a szerepet - akiben főleg a szemei ragadták meg a rendezőt -, akkor egyszerűen el sem készíti a filmet. Szerencsére a sztár igent mondott! :)

2. A film eredeti címe ez volt: I was a teenage mambo queen

Azaz: Egy tinédzser mambo királynő voltam. Nos, a Dirty Dancing - Piszkos tánc jóval hangzatosabb és sikerre vitte a filmet. Az eredeti cím egyébként a forgatókönyv író gyerekkorát is tükrözte volna, aki 11-12 évesen mambo versenyt nyert, amit egy üveg pezsgővel jutalmaztak, amit a szülei ittak meg.

3. A producerek törölni akarták az abortuszos szálat a filmből

Az egyik szponzor miatt a producerek szerették volna, hogy az illegális abortusz ne szerepeljen a filmben, de a forgatókönyv író ezt visszautasította, mivel akkor teljesen szétesett volna a történet.

4. A politikai szálakkal sem voltak elégedettek

A filmben Baby érdeklődött a politika iránt, és a forgatókönyvírót gyakran kérdezgették, hogy miért. Miért tesz egy 87-es filmbe vietnámi háborúra, rasszizmusra stb. utaló jelenteket, szálakat? A történet azonban 1963 nyarán játszódik, amikor Martin Luther King “Van egy álmom” beszéde vagy a vietnámi háború még nagyon is aktuális volt, és igazából a mondanivalójuk még ma is az, és valószínűleg 87-ben is az volt.

5. A csiklandós jelenet a véletlennek köszönhető

Az a jelenet, melyben Baby nem bírja abba hagyni a nevetést, amikor Johnny felemeli a kezét, eredetileg nem így volt a forgatókönyvben, viszont a Baby-t alakító színésznő, Jennifer Grey nagyon csiklandós volt, és elkezedett nevetni, Swayze pedig elkeseredett, az egész stáb nagyon fáradt volt, mindenki sietett volna. Utána felvették a jelenetet nevetés nélkül is. Majd a vágószobán mindkettő jelenetet látták, és végül úgy döntöttek, hogy mindkettőnek szereplenie kell a filmben - időközben egyébként el is feledkeztek a fiaskóról, de mindenki egyetértett abban, ezt is meg kell hagyni.

6. A forgatókönyvíró tudja mi történt Baby-vel és Johnnyval utána

Bár Dirty Dancing 2. címmel megjelent egy film, de az nem Baby és Johnny története, hanem teljesen különböző. A forgatókönyvírónak viszont egy nagyon bonyolult és szövevényes történet van a fejében a szerelmespár jövőjéről, mégsem válaszol soha a kérdésre, hogy mi történt, miután vége lett a filmnek, pedig az embereket nagyon érdekelné. Viszont tett egy ígéretet, mi szerint várható egy folytatás, ami tényleg Baby és Johnny történetét szőné tovább.

7. És a végére egy törölt jelenet

Talán jobb is, hogy törölték, túl piszkos lett volna, van, amit jobb a képzeletre bízni. :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...