2016.07.18. 14:02:53 5285 214

Ahol a szükség, ott a segítség? – Mobilzuhany hajléktalanoknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hajléktalanoknak többféleképpen lehet segíteni: étel, ital, ruhanemű, ha úgy látjuk, pénz, de akár egy fürdési lehetőség is sokat segíthet rajtuk. Erre a személyi higiéniára adott lehetőséget a városában lakó hajléktalanoknak egy amerikai úriember, Jake Austin, aki mobil fürdőszobákat hozott létre kifejezetten otthon nélkül élő rászorulóknak.

Zuhanyzási lehetőség hajléktalanoknak | Fotó: boredpanda.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyzási lehetőség hajléktalanoknak | Fotó: boredpanda.com

Az, hogy valaki hajléktalan, nem azt jelenti, hogy nem is igényelné vagy nem örülne a lehetőségnek, hogy lezuhanyozhasson, tiszta vízzel, szappannal, biztonságban, jó körülmények között. Azok, akik igénybe vették Jake szolgáltatásait felüdülve, újra emberszámba véve érezték magukat.

A kocsit használtan vásárolta a gazdája, és saját maga alakította át tisztálkodásra alkalmas mobil fürdőszobává, amelynek a Shower to the People, azaz Zuhanyt az embereknek elnevezést adta. A vizet a tűzcsapokból veszik, és egy külső generátor segítségével melegítik fel. A járgányban két zuhany van, és egy sor mosdókagyló valamint WC-k. A szappant és mindent, ami a zuhanyzáshoz kell ingyen adnak. Austin szerint a jó higiénia segít az embereknek visszanyerni a hitüket, és segít egészségük megőrzésében is, valamint visszaadja a hajléktalanoknak elveszített méltóságukat. Egyelőre csak a Missouri állambeli St. Luisban működik, de Jake szeretné a kezdeményezését kiterjeszteni több városra is.

Zuhanyzási lehetőség hajléktalanoknak | Fotó: boredpanda.comZuhanyzási lehetőség hajléktalanoknak | Fotó: boredpanda.com

Zuhanyzási lehetőség hajléktalanoknak | Fotó: boredpanda.comZuhanyzási lehetőség hajléktalanoknak | Fotó: boredpanda.com

Az első kuncsaftok meglehetősen hálásnak tűnnek! Egy apróság nekünk, de hatalmas dolog azoknak, akiknek szüksége van rá:

Jó lenne egyre több ilyen kezdeményezésről hallani, emberekről, akik segíteni szeretnének egymáson, nem pedig ártani a másiknak.

Forrás: boredpanda.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...