2015.10.03. 18:39:46 10806 273

„Ma ne, fáj a hátam!” – Szex és a hátfájás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egy hölgy életét keseríti meg napjainkban a hátfájás. Az okok után már mi is kutattunk, sőt, megoldást is igyekeztünk találni a problémára. Ám megesik, hogy a fájdalom annyira kellemetlen, hogy még a szexuális élettől is elmegy a kedvünk. Pedig lehet, egy jó ágytorna felér egy masszázzsal.

Szex és hátfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szex és hátfájás

Kutatásokat végeztek azzal kapcsolatban, hogy egyes szexpózok hogyan és mennyire veszik igénybe a gerincoszlopunkat, hátunkat, izmainkat. Míg a férfiak esetében a jó öreg misszionárius és a kutyapóz volt az, ami legkevésbé terhelte meg a hátat, addig a nők esetében a következő eredményekre jutottak.

Lássuk a medvét!

Habár számtalan variáció létezik arra, mely pozitúrában jutassuk el kedvesünket és magunkat az örömök csúcsára, a kísérletben csupán 3, talán a leggyakrabban alkalmazott pózt vizsgáltak. Valószínűleg ahhoz semmilyen tudományos kísérlet nem kell, hogy kitaláljuk: a túl (akár szószerint is) nyakatekert szerelmes kombinációk nem tesznek kifejezetten jót a fájós hátnak. De mi a helyzet a közkedveltekkel?

A misszionárius

Rendkívül jót tesz hátfájás esetében, főleg azoknak a hölgyeknek, akiknek a fájdalom nyújtózkodás, domborítás közben jelentkezik. Ha egy párnát teszel a hátad alá, az még inkább tehermentesíti ezt a részt.

A „kutya”

Azoknak hölgyeknek, akiknek a hátba nyílaló fájdalom ülés és előrehajolás közben jelentkezik, ez a pozitúra kifejezetten előnyös. Kitámasztáshoz inkább a könyököt használd.

A „kis kifli, nagy kifli”

Na, ez a tuti minden fájdalom esetén. Ha a hát ülés, előrehajolás, de nyújtózkodás, domborítás közben is érzékeny, ezt a pozitúrát alkalmazzátok előszeretettel.

Úgyhogy, előre egy kis ágytornával a gyorsan múló hátfájásért!;-)

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.