2023.11.15. 08:30:00 6715 208

Kedvelt kedvencek, avagy a legérdekesebb tudnivalók háziállatainkról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csaholó, nyávogó és egyéb jellegzetes hangokat kiadó családtagjaink, és most maradjunk a háziállatoknál, habár igazi egyéniségek, sok fajtájukra jellemző közös tulajdonság birtokában is vannak, amelyről (vagy a miértjéről) egy átlag gazdinak sokszor tudomása sincs.

Törpesüni és kiscica falatozik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törpesüni és kiscica falatozik

A szuperhős kisállatokról szóló mese biztosan nem fog egy az egyben megvalósulni, de a valóságban is megvan minden kiskedvenc saját egyedi szuperereje, hogy minden érdekességet feltérképezhessetek, olvassátok el a birtokunkban lévő információkat!

Kutyaságok:

A kiskutyáknál kevés aranyosabb és rosszcsontabb teremtmény van a Földön, ezek a kölykök azonban nem csak az anyjuktól, de az emberektől is sokat tanulnak, méghozzá így!
A kutyák a tanult viselkedést nem csak trükkök elsajátítására használják, de arra is, hogy saját akaratukat érvényesítsék. Azt, hogy a kutyák mi módon tudják megtanulni a vezényszavakat régóta foglalkoztatja az embereket, de a kutatások azóta már sok más új képességet tártak fel.
Az is kiderült többek között, hogy miért nyalogatják előszeretettel gazdáikat a kutyák, valamint más furcsa kutyaságok okára is fény derült.
Bármilyen személyisége is legyen a kutyánknak, ne felejtsük el, hogy úgy tud kötődni hozzánk, akárcsak a saját gyerekünk.

Macskaságok:

A macskák a kutyáknál jóval megosztóbb háziállatok, és ezt éppen számos meglepő tulajdonságuknak köszönhetik.
A házimacskák igazi kis mini ragadozók, akik nem sokban különböznek vad rokonaiktól, így számos olyan szokásuk van, amelyet ma már furcsálhatunk. Lássuk, melyek ezek!

Érdekességek más házikedvencként tartható állatokról:

Habár a közeledő karácsony helyett másik ünnephez tartoznak, a nyulakat is érdemes közelebbről megismerni. Közel 8 évig volt szerencsém ritkábban tartott háziállatok gazdájának lennem, így tapasztalatból csak nagyon elhivatott állattartóknak ajánlom [az afrikai fehérhasú törpesünt)(https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/uj-hobort-sun-haziallatnak) kiskedvencként.
Természetesen az állatkereskedésekben és fajtatenyészetekben még nagyon sokféle állatfaj közül választfatunk, ám van pár olyan háziállat, amelyik időhiányos háztartásban is jól tudja magát érezni. Ezekről az állatokról itt olvashatsz.

Miután pedig rendesen felkészültünk saját háziállatunkból, fordítsuk figyelmünket kevésbé szerencsés sorsú állatok felé!
A facebook közössége ugyanis ismét kitesz magáért és Töpi Kapitány vezényletével az idén minden eddiginél több rászoruló állatnak próbálnak meg a lelkes önkéntesek egy-egy személyre szabott Mikulás csomaggal segíteni. Az úgynevezett ajándéklesők folyamatosan kerülnek fel az őket bemutató albumba, ahol az adott menhelyi vagy mentett állat képe alatt lehet jelentkezni ajándékozónak. Közösen másokkal is lehet vállalni ezt a nagyon kedves szerepet, így lehetőségeihez mérten adományozhat minden résztvevő.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...