2023.01.29. 15:13:39 6660 285

Győzd le, vagy előzd meg! – Segítség nyakfájdalom ellen vagy esetén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Először csak kicsit fáj, kis idő elteltével viszont már alig-alig tudjuk oldalra fordítani a fejünket. Vagy egy hirtelen mozdulat után merevedik meg a nyakunk, és néhány napig egész testünkkel kell fordulnunk, ha a mellettünk zajló történéseket szeretnénk szemügyre venni.

Nyakfájás, hátfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyakfájás, hátfájás

Annyi bizonyos: fájó nyakkal létezni, dolgozni nem jó. Sőt! De miért fájdulhat meg és hogyan oldhatjuk, vagy előzhetjük meg ezt a fájdalmat? Íme, 3 ok és 3 lehetséges megoldás!

Ha elfekszed…

Ugye, Veled is előfordult már, hogy az ágyadból felkelve azt érezted, mintha nem pihentél volna semmit, a nyakizmaid „beálltak”, fáradtabb voltál, mint amikor pihenni mentél. Valószínűleg a rossz alvási pozíció okozta a problémát, vagy éppen a matrac, vagy a párna nem tölti be már jól a funkcióját.

És amit tehetsz ellene

Azon túl, hogy valószínűleg ideje a matracot, párnát lecserélni, Te magad is sokat tehetsz azért, hogy elkerüljön a nyakfájás. Próbálj meg ne kitekeredve, vagyis mondjuk a televíziót bambulva elaludni. Ha a fájdalom nem múlik, sajnos szakember, masszőr, gyógytornász segítségét is érdemes megfontolni.

Az a fránya huzat

Szellőztetni muszáj, ezt tudjuk. De közvetlenül az ablak mellé, huzatos helyre ülni viszont nem. Sajnos, ez is okozhatja a kellemetlen nyakfájást.

Mit tegyünk?

A válasz, megelőzés viszonylag egyszerű: ne ülj a nyitott ablak elé, illetve a huzatba. A nyakadat védd a téli hidegtől sállal! Egy meleg zuhany, meleg, száraz borogatás jót tehet a fagyos izmoknak, hiszen a melegtől könnyebben ellazulnak.

Mindig csak a munka

Ahogy a kemény fizikai, vagy az álló, esetleg a „kilóméterfaló” munkának is megvan a hátránya, úgy az ülőmunka sem fenékig tejföl. A számítógép előtti görnyedésnek előbb vagy utóbb, de meglesz az eredménye, méghozzá nyak-, hátfájás formájában.

Nincs minden veszve!

Sajnos odafigyelés nélkül nem ússzuk meg a dolgot, úgyhogy kénytelenek leszünk feladni a pillanatnyi kényelmet azért, hogy ne szenvedjünk később hát- vagy nyakfájástól. Fontos, hogy a monitor olyan magasságban legyen, hogy a lehető legkisebb görnyedést, „nyakhajlítást” kelljen véghez vinned. A vállaidat told hátra, húzd ki magad, a gerinced legyen egyenes! Egy kis odafigyeléssel rengeteg kellemetlenségtől kímélheted meg magad!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.