2023.06.29. 09:50:00 6527 238

Ahogy takarítani illik, ha allergiás él velünk egy fedél alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha asztmával vagy allergiával küzdő él velünk egy háztartásban, nagyon fontos feladata a családnak, hogy minél tisztábban tartsa a lakótér minden egyes helyiségén. Azonban a notórikus takarítás helyett ezt is megugorhatjuk okosabb módon.

Takarítás porallergiával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás porallergiával

Az ételallergiások szerencsére “csak” akkor mutatnak tüneteket, ha nem megfelelő alapanyagból készült ételt fogyasztanak, de a pollenekre allergiások láthatatlan allergénekkel kénytelenek megküzdeni.
Az allergiát kiváltó anyagok távol tartása nem egyszerű, de törekvéseink garantáltan sokat fognak javítani az allergiás szerettünk életminőségén.

Otthoni praktikák allergének távol tartásához

  1. Rendszeresen fertőtlenítsünk le mindent! Ha allergiás személlyel élünk együtt, nem ajánlott a túl sok vegyszer használata a takarítás során. Igyekezzünk az olyan természetes takarítószerekre szorítkozni, mint az ecet, a citrom és a szódabikarbóna.

  2. Ugyanez vonatkozik a mosásra is: Az erős illatú öblítőket ugyancsak ajánlott kerülni, mert tovább irritálhatják az orrot, és ezen kívül bármilyen csábító, jobb, ha a ruhákat nem szárítjuk a szabad levegőn. Ennek során allergiát okozó por és pollenek tapadhatnak a ruhákra.

  3. Ne engedjünk teret a penésznek! A fürdőszoba penészgombától mentes terület kell legyen, mert nem csak az allergiás személy számára ártalmas, de az egészséges légzőrendszerrel rendelkező családtagok is megbetegedhetnek miatta.

  4. Válasszunk okosan porszívót! A HEPA szűrős készülékek jó szolgálatot fognak tenni nekünk. Az újabb porszívók már több portól képesek megszabadítani a padlót és a szőnyegeinket.

  5. Tartsuk tisztán az ágynemüket és a matracokat is, hiszen az azokban megbúvó poratkák is képesek súlyos allergiát okozni. Az ágynemüket könnyebb rendszeres időközönként mosni, amíg a matracokat már nagyobb kihívás lehet kezelni, de ez ne tántorítson el bennünket.

  6. Ha minden korábbi pontot kipipáltunk már, akkor tovább tökéletesíthetjük az allergének kitakarítását a szobáink légterének tisztításával. A különböző teljesítményű légtisztító készülékek közül biztosan találunk a pénztárcánkhoz illőt, de figyeljünk a megfelelő ár-érték arányra, amikor választunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...