2022.04.30. 08:30:51 7629 245

Virsli, te sokoldalú!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szilveszteren kívül a május 1. az év azon napja, amikor reggelire, ebédre, vacsorára is létjogosultsága van a virslinek. (Na jó, meg az összes többi alkalom, amikor villámgyorsan kell valami étel, amit mindenki szeret.:-)) Ha épp azon agyalsz, mit egyen ma a család, fedezd fel magadnak újra a virsli sokoldalúságát.

Virsli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virsli

A teljes menüsort összeállíthatod úgy, hogy a főszerepet a virsli kapja! A levestől a desszertig övé most a pódium!

Ha megbolondulsz a levesekért!

Ha virsli és leves, akkor a frankfurti leves! Íme, a mi tuti receptünk hozzá! Kicsit téli, de szerintem bármelyik évszakban bevethető!

Ha a főételnél is a virsli a befutó!

Ha egyszerűen elkészíthető főétel, és virsli, akkor a virslis lecsó mindent visz! Ha valami könnyedebbre vágysz, a virsli remek saláta alap is lehet! Keverd össze tetszőleges zöldségekkel, tésztával, főtt tojással és már kész is a laktató főétel!

Hogy a desszert se maradjon ki!

Ugyan nem édes, de muffin, és virslis, úgyhogy mindenképpen érdemes elkészítened. A virslis muffin hozzávalói:

  • 12 dkg fehér tönkölyliszt

  • 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

  • 15 dkg füstölt sajt

  • 15 dkg füstölt virsli

  • 2 tojás

  • 2,5 dl kefir

  • fél dl olaj

  • fél teáskanál szódabikarbóna

  • fél teáskanál só

  • fél teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál bazsalikom

  • 1 teáskanál oregánó

  • 1 teáskanál őrölt bors

  • 1 teáskanál snidling

A liszteket, sót, zöldfűszereket, borsot, sütőport, szódabikarbónát összekeverjük, majd beletesszük az előzőleg felkockázott virslit és a lereszelt sajt 2/3-át. A kefirt és a tojást összekeverjük, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A sütőt előmelegítjük 180 ⁰C-ra. Míg melegszik, a tésztát muffinpapírral bélelt muffinsütőbe kanalazzuk, megszórjuk sajttal, majd mehet az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt készre sütjük. A recept forrása: https://www.desszertszoba.hu/

Finom a virsli, de azért a május 1. sörrel az igazi?

Ha így gondolod, akkor itt egy ízig-vérig május 1-jei menü, ahol a virsli mellett a sör is szerephez jut: Mit főzzek május 1-jén? – Recept sörrel és virslivel

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.