2023.10.18. 17:25:00 7084 271

Töltött paprikát csak magyarosan? Inkább főzzünk ki belőle új ízeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár hiszed, akár nem, töltött paprikához hasonló ételeket a világ számos más pontján is készítenek. Ennek nyomán felmerült bennem az ötlet, hogy vajon a megszokott ízvilágú töltött paprikát hányféle különleges módon lehetne elkészíteni? Nézzünk rögtön együtt utána az izgalmas újításoknak!

Zöldségek és egy tál rizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek és egy tál rizs

A töltött káposztát a magyar háztartásokban a tölteni való (azaz tv) paprika felhasználásával készítik. A kimagozott paprikákat darált hús, rizs, apróra vágott hagyma, tojás, pirospaprika és egyéb fűszerek keverékével töltik meg. Ehhez készül egy paradicsomos mártás, melyikben a paprikák a töltelékkel együtt főnek majd puhára.
Az eredeti recept ismeretében és más nemzetek konyháinak gasztro-közhelyeivel felvértezve máris eszünkbe juthat néhány olyan ötlet, amely a töltött paprika izgalmassá tételét szolgálja, pedig most csak még a töltelék jellegével fogunk játszani.

Húsmentes töltött paprika:

Aki vegetáriánus életmódot folytat, cserélje le a klasszikus hús és rizs kombót gombával és quinoával a töltött paprikában. Ehhez az ízvilághoz remekül fognak illeni a friss zöldségek és fűszerek.

Töltött paprika olaszosan:

Ha marhahús, akkor bolognai szósz, ugye? A kedvelt olasz recept alapján elkészített bolognai szószba kevert darált hús mellől nem hiányozhat az oregánó és a bazsalikom sem, mint fűszer. Ezeket a fűszereket tálaláskor frissen is rászórhatjuk a töltött paprikára. Apropó! a reszelt sajtot se felejtsük ki az ételből!

Töltött paprika mexikói módra:

A mexikói chilis bab mintájára készülő töltelékbe kerüljön chili, bab és kukorica a darált marha (vagy csirkemell) mellé. A sajtimádók reszeljenek cheddar sajtot is bele, majd az elkészült rendhagyó töltött paprikát tálaljuk korianderrel!

Görög / mediterrán stílusú töltött paprika:

A hagyományos hústöltelék mellett tartalmazzon némi olívabogyót, fetasajtot és citromlevet is a megtöltött paprika.
De készíthetünk tölteléket grillezett padlizsánt és paradicsomot is felhasználva, ekkor kedvünk szerinti mennyiséget helyettesítsünk ezek keverékével a húsból.

Töltött paprika indiai jelleggel:

Ebben a töltelékben a fűszerek játsszák a főszerepet. A basmati rizshez, főtt csicseriborsót, zöldbabot és curry ízesítéséhez való fűszereket (pl. kurkuma) adunk. A paradicsomos alapot pedig egy kevés joghurttal bolondítjuk meg.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...