2023.09.27. 12:30:00 5799 221

Őszi wellness-nap: Használd fel a szezon legjobbjait!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az illatos fűszereknek és gyógynövényeknek az őszi szezonban is helyük van! Testi és lelki egészségünk megtartásához eredményesen használhatjuk ezeket egy-egy egészségőrző rituálé megtartásához. Szagoljuk, igyuk, együk és kenjük az évszak legmeghatározóbb segítőit!

Szauna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szauna

Ahogyan odakint egyre cudarabb a világ, egyre jobban esik felmelegítenünk a testünket és a lelkünket. ebben kedvenc gyógynövényeink lesznek a segítségünkre: a fahéj és a gyömbér minden kétséget kizáróan meghatározó alapelemei az őszi fűszerkeverékeinknek, színesítsük ezekkel bátran italainkat és ételeinket!

Gyógyító és melengető főzetek

Emésztésünket a nehezebb őszi ételek fogyasztása mellett pl. kurkumás főzettel karban tarthatjuk, de az öngondoskodást lelki síkra ugyancsak vigyük át ezekben a hónapokban is! Az adaptogén gyógynövények fogyasztásának előnyeit ősszel ugyancsak érdemes kiaknáznunk, hiszen nem csak a gyomrunk, de a megtépázott idegeink is hálásak lesznek érte. A megfázásos és influenzás tüneteket a bodzából és a hársfából készült főzetekkel enyhíthetjük, amennyiben nem sikerült maradéktalanul felkészítenünk immunrendszerünket a ránk váró hónapok jellegzetes megpróbáltatásaira.

Ha már wellness: Fürdőzzünk!

Természetesen egy jó fürdő elengedhetetlen kelléke a csiklandozó buborékokkal pukkadozó hab, valamint a fürdőhabunk léleksimogató illata!
A jótékony tápanyagokkal és ásványi anyagokkal dúsított fürdősónkat mi magunk is elkészíthetjük, így a relaxáció mellett ugyancsak garantálható lesz a puhább és simább bőr. Ha jól választjuk meg az összetevőket, akkor a szépészeti előnyökkel karöltve izomfájdalmakat és stresszt csökkentő hatással szintén együtt járhat a hangulatjavító fürdőnk. Amennyiben a fürdősó alapjaként használt tengeri vagy Epsom sóhoz különböző gyógynövényeket (pl. kamillát, citromfüvet, narancshéjat) és fűszerek (pl. rozmaringot, zsályát vagy szegfűszeget) társítunk, változatos variációkat hozhatunk létre. A nyugtató és jó értelemben vett bódító illatokról pedig virágesszenciák – levendula vagy rózsa – gondoskodnak.

Aki ízig-vérig, azaz színtől illatig őszi fürdősóra vágyik, az alábbi variációt is elkészítheti:
Vegyük bátran elő a süteménysütéshez kikísérletezett házi sütőtökös fűszerkeverékünket, majd keverjük hozzá a szárított körömvirág szirommal és a fürdősó alapját adó sóval. Az igazi őszies illatot árasztó fahéj és szegfűszeg illóolaj mellé érdemes még édes mandula olajat csepegtetni a sóra, hogy hatásos, száraz és érzékeny bőrre is használható keveréket kapjunk. Így a hidratáló, relaxáló ejtőzésünk igazi aromaterápiás kezeléssel is felérhet majd!

Felhasználási javaslat: A meleg fürdővízbe maximum fél csésze fürdősót adagoljunk (az illatmentes vagy harmonizáló illattal rendelkező habfürdő mellé).

Nagyon fontos, hogy előzőleg teszteljük le, hogyan reagál a bőrünk az adott fűszerekre és gyógynövényekre! Néhány illóolaj kellemetlen bőrirritációt okozhat, főleg érzékeny bőr esetén, így nem árt óvatosnak lennünk egyedi fürdősónk kikeverésekor!

Forrás:mymoonstonekitchen.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...