2016.04.20. 18:03:46 10271 283

Könyvajánló nemcsak molyoknak! - 5 újdonság
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A libri.hu legújabb sikerlistájáról válogattunk nektek 5 új olvasmányt, amelyet akár már most begyűjthettek a nyárra. Csupa izgalmas sztori szerelemről, emberi sorsokról, tévedésekről, hitről és lázadásról. Ha szívesen olvasol ezekről a ma (is) aktuális témákról prózai formában, akkor áprilisban ezeket a könyveket ajánljuk a figyelmedbe.

Könyvek április - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyvek április

Rebellis dívák (Cristina Morató)

6 világhírű hölgy, 6 rebellis díva, akik élettörténete lehengerlő és inspiráló mindannyiunknak. És hogy kik ők? Maria Callas, Coco Chanel, Wallis Simpson, Eva Perón, Audrey Hepburn és Jackie Kennedy. A szerző csupa példaképet gyűjtött össze, de nem csak a fényt és a csillogást mutatja be, hanem az álarc mögött a szorongó, félénk és magányos nőt is.

Rémálmok bazára – Elbeszélések (Stephen King)

Az új Stephen King novellás kötetet nemcsak az igényes thriller miatt érdemes a kezünkbe fogni, hanem a szerző elbeszélésekhez írt előszavai miatt is. A húsz történet mindegyikéhez tartozik egy vallomás, amelyből megismerhetjük minek az ihletésére születtek meg az írások. A sztorikat nemcsak az köti össze, hogy eddig még nem jelentek meg, hanem mindegyik felfűzhető egy közös témára: „mi lett volna, ha”, „mit tehet az ember?”.

Az Iszlám Állam rabszolgája voltam – Farída szökése (Andrea C. Hoffmann – Farída Khalaf)

Farída kegyetlen őszinteséggel mesél rabsága körülményeiről: a mindennapos verésektől és erőszaktól kezdve a lelki terroron át a piacokig, ahol a nőket úgy bocsájtják áruba, mintha csak marhák lennének. A bátor lány lelkileg és fizikailag is kemény harcot folytatott fogva tartóival, míg végül többedmagával a sivatagon keresztül sikerült megszöknie. Története itt azonban nem ért még véget: a menekülttáborban rá kellett döbbennie, hogy sajátjai kiközösítették, megvetésük tárgyává vált. Farída azonban nem adta fel. Tovább harcolva az Iszlám Állam, a megbélyegzés és a kirekesztés ellen, az egész világgal megosztja a történetét.

Az özvegy (Fiona Barton)

A díjnyertes riporter, Fiona Barton el ső irodalmi műve egycsapásra nemzetközi bestseller lett, és a regényt már több mint 20 nyelvre lefordították. A történet főszereplője az a gyanútlan özvegy, aki folyamatosan tud meg hitványságokat a férjéről, s amikor szembe kell néznie azzal, hogy a férjét gyilkossággal és gyermekrablással vádolják, rádöbben, hogy a házassága pusztán színjáték volt… De mi áll a háttérben?

Az Arab szeretője – (Borsa Brown)

Egy magyar nő és egy szaudi herceg viharos románca csupa izgalmat és hajmeresztő sztorikat tartogat, ebben biztosak lehetünk. Most a nő szemszögéből láthatunk bele egy nem mindennapi, túlfűtött és izgalmas szerelem kibontakozásába. Érzelmes történet, ami egyszerre lebilincselő és sokkoló.

Forrás: libri.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.