2015.02.24. 12:01:59 15075 254

Biztostű - 10 hasznos tipp a háztartásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen a biztostű rögzítésre való, de nem csak varráshoz használhatod. Számtalan helyzetben jöhet jól a háztartásban is. A teljesség igénye nélkül íme egy-két ötlet, amikor a biztonsági tű a legnagyszerűbb dolog, amit a kezedbe vehetsz

Biztostű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biztostű

1. A cipzár felhúzása

Ha soha nem érted el ruha hátoldalán található cipzárt, akkor próbáld ki ezt a trükköt! Tegyél egy biztonsági tűt a cipzárra és használd a cipzár meghosszabbításaként, vagy, ha még ez sem elég, fűzz keresztül rajta egy hosszú cérnát vagy fogselymet és húzd fel.

2. A maradék kipiszkálása a fokhagymanyomóból

Csak böködd keresztül a lyukakon és máris kihozhatod a fokhagymapréselésből a maximumot, és a mosogatás is egyszerűbb lesz!

3. Biztosítsd vele a táskádat!

Ha zsúfolt nagyvárosban élsz, vagy utazol, illetve tömegrendezvényre mész a táska cipzárját egy biztonsági tűvel odacsatolhatod az anyaghoz vagy a fülhöz. Bár nem életbiztosítás, így elkerülheted, hogy illetéktelen kezek nyissák azt ki.

4. Elvezeti a statikus elektromosságot

Ha műszálas bélésű nadrág vagy szoknya van rajtad, elhelyezhetsz egy biztostűt a szegélyben, ami véget vet az idegesítő statikus elektromosságnak.

5. Új huzat a bútorokra

Megesik, hogy új huzatra van szükség, ám sem időnk, sem tehetségünk nincs hozzá, hogy varrjunk egyet, mégis magunk szeretnénk megoldani. Szerezz be egy csomó biztonsági tűt, a kívánt anyagot, és csatold össze a szék alján, vagy az ágytámla hátoldalán. Senki nem fogja látni, hogy mi tartja össze a huzatot. :)

6. A székhuzatot is a helyén tartja

Szépek a székhuzatok, de folyton lemásznak a székekről. Ezt a bosszantó szövetet is rögzítheted egy biztonsági tű segítségével.

7. Kötések, fáslik rögzítése

A biztostű a fáslikat, pólyákat és kötéseket a helyükön tartja, így legyen egy-kettő az elsősegély dobozban is.

8. Akasztónak is jó

Ha kiszeretnél tenni valamit a falra, amit eredetileg nem odaterveztek, egy ragasztópisztoly segítségével és egy biztostűvel jó akasztót készíthetsz rá.

9. Sötétítő rögzítése

Idegesítő, amikor a sötétítő két oldala között süt be a nap. Egy biztostűvel ezt is megoldhatod, húzd össze és rögzítsd!

10. A kapucni zsinór visszahúzása

Mosás közben vagy csak úgy is kijöhet a zsinór a kapucniból, vagy a nadrágod derekából, de a biztonsági tűvel visszafűzheted. Csatold a madzag végére és bújtasd be a lyukon, majd vezesd végig a kezeddel gyűrő mozdulatokkal.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.