2015.12.29. 08:00:43 9580 270

10 nem is olyan vicces dolog, amivel Te is küszködsz télen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy téma, amivel gyakorlatilag 100%-ig tudok azonosulni, még akkor is, ha néha kicsit ciki... De ez egy vicces bejegyzés akar lenni, szóval nevessünk a saját nyomorunkon. Legalábbis én így teszek. Ti milyen problémákkal találkoztok télen? Íme, 9 mondat, ami a legtöbb ember száját elhagyja, ha hidegre fordul az időjárás.

Téli élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli élet

1. Pisilnem kell, de hideg van a takarón kívül...

Reggel, amikor felébredsz, mert a veséd már rimánkodik a mosdóért, de nem bírsz kibújni a takaró alól, mert a fűtés még nem indult be, és hideg van a lakásban... Talán ez a legtipikusabb téli probléma, amivel férfiak és nők egyaránt megküzdenek a nehezebben induló napokon.

2. Á, nem kell még lábat borotválni!

Itt a tél, farmer és vastag harisnya takarja a lábszárakat, úgyhogy a borotválkozást, epilálást mindig el lehet odázni egy nappal, vagy inkább kettővel. A végén egy hetet is várat magára, és többé már nem szőrösek, hanem egyenesen bundásak a lábak. De legalább melegít. ;)

3. Figyelj, mégsem érek rá, úgyhogy rám ne várjatok szombaton!

Mindegy, hogy hány órakor kezdődnek, egész nap rohadt hideg van, úgyhogy inkább lemondasz minden programot, és otthon maradsz a melegben. Ha látni akarnak, akkor jöjjön inkább mindenki hozzád, szívesen látsz vendégeket... a takaród alól.

4. Főnök, ismét beteget jelentek!

Igaz, egy hete is eljátszottad ezt az ütőkártyát, de nincs az az Isten, amiért Te ebben a hidegben buszra fogsz várni, hogy bejuthass a munkahelyedre... Már csak egy jó kifogást kell találni, de olyan sokszor jelentettél már beteget, hogy most valami erősebb indok kell a kis megfázásnál.

5. Ez az egy meleg pulóverem van, és ezt le nem veszem!

Egy hete ugyanazt a kötött pulóvert hordod, és eszed ágában sincs kimosni. Mivel ahhoz le kellene venni... Ahhoz pedig túl hideg van, hogy ezt megtedd. Büdösben még senki nem halt meg – ez egy örök igazság, amihez te minden télen tartod magad!

6. Olyan hideg van, hogy befagyott az orrom...

Ha folyna is az orrod, tutira nem csöppen el, mert a hidegben minden testnedved megdermed... Aztán amikor belépsz egy meleg helyre, nem tudsz elég gyorsan nyúlni a zsebkendőért, hogy megakadályozd a zuhatagot...

7. Hadd dugjam oda a lábaim!

Azok a jégkocka lábak egyszerűen nem akarnak kiolvadni, szóval a párod takarója alá dugod őket. Amikor megkérdezed, hogy odadughatod-e, ő még lelkesen üdvözli az ötletet – szegény nem tudta mire vállalkozott – majd éles sikongatások közepette könyörögni kezd, hogy inkább húzz fel egy zokni, és húzd csak vissza a talpaidat a saját takaród alá.

8. Nem érzem a kezem!

Nincs olyan meleg kesztyű, ami sikeresen szigetelné a kezem a mínuszokban, és nincs olyan kabátzseb, ami elég lenne ahhoz, hogy ne fagyjanak le annyira az ujjaim, hogy még a jéghideg vizet is forrónak érezzem... Főleg egy kiadós hógolyózás után, vagy egy jó kis korcsolyázás után, amit azért ki nem hagynék. Ugyanez igaz a lábakra is: néha úgy át tudnak fagyni, hogy nem érzem őket, mintha két különálló betondarabon járnék, amik nem is hozzám tartoznak.

9. Kések 10 percet, főnök: szélvédőt kell kaparni!!

Persze az első pórul járt reggel után már belekalkulálja az ember, de azért elég bajos reggelente elindulni, amikor jégpáncél, vagy teszem azt, hó borítja a kocsi szélvédőjét. Éljenek a fűtött garázsok, aki ilyenben tárolhatja télen az autóját az tegye össze mindkét kezét. Csodás érzés beülni a 19 fokos autóba, és csak úgy elindulni, mindenféle vakarászás nélkül.

10. Nincs kedvem zuhanyozni menni / Nem akarok kiszállni a zuhany alól!

Na jó, az első probléma viszonylag ritkán fordul elő velem, általában csak akkor, ha bekuckózunk a kanapéra egy meleg paplannal, és onnan kellene kibújni a zuhanyért. Először is ki kell mászni a takaró alól, másodszor pedig le kell vetkőzni a zuhanyhoz. Aztán amikor szépen átmelegített a forró víz, akkor meg kiszállni nem akaródzik az emberlánya... Áhh, sehogy sem jó ez... Felőlem már jöhet a tavasz!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.