2020.02.21. 14:30:42 8464 269

Világvégék, amiket már túlélt az emberiség!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán még sosem gondoltál úgy az elmúlt századok embereire, mint óriási túlélőkre. Oké-oké, volt egy két háború, ami most biztosan eszedbe jut, egy két válság, meg ilyen-olyan nehezítő körülmények… De valamit biztosan tudtak az ősök, ha túléltek mennyi, mennyi világvégét.

Világvége 2020-ban? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Világvége 2020-ban?

Persze ha kishitű vagy, nyugodtan gondold úgy, hogy nem nagy túlélési képességüknek köszönhető a számtalan csoda, hanem annak, hogy valójában csak ki talált veszélyek voltak. De az egy sokkal unalmasabb verzió. Nézzük a leghíresebbeket a régmúlt bolygó szintű katasztrófa elméleteiből!

1666 – Jön a mumus

Az egyik első, amiről tudunk egészen leegyszerűsíthető: a 666 nem éppen kedvenc száma a keresztények világnak. Az elmélet szerint 1666-ban kellett volna egy Jézus Krisztus második feltámadása esemény keretében megharcolnunk az ördöggel – majd hősiesen meghalnunk világ szinten. Nem jött össze.

Azért egy londoni tűzvész csak lett – de arról nem az évszám, sokkal inkább egy feledékeny királyi pék tehetett, mikor a kemencét égve hagyta. Pontos adat áldozatokról nincs, feltehetően senki nem halt meg a lángokban.

1758 Halley-üstökös

Az első olyan rövid keringési idejű üstökös, amit volt szerencséje az emberiségnek megfigyelni és a közeledtét várni. Ez ám olyan rémisztő volt, hogy mindjárt összekötötték a világ random negatív eseményeivel is. Akkor is, ha még az esemény sem volt igazán rossz. Bár 1758-ban a világvége elmaradt, ezeknek az elméleteknek köszönhetően aztán 1986-ban ismét lehetett egy kicsikét rettegni. Mind ékes példái vagyunk, hogy valami megint közben jött.

Azonban simán lehet, hogy 2061. július 28, az újabb várható közelítés tényleg elhozza a rettegett finist. Addig azonban nyugodtan kételkedjünk benne, hogy az üstökös cianidból álló kondenzcsíkot húz maga után, már csak azért is, mert a kondenzcsík lényegében kicsapódott, megfagyott vízből álló, mesterségesen létrejött felhő.

1938 Megjátszott világvége – Ufó támadással

Lényegében egy remek sci-fi regény kelt életre egy rádiójáték keretében, ami egy rosszul sikerült tréfa, vagy egy komoly társadalmi teszt értékű átverés volt valójában. Az emberek elhitték, hogy földönkívüliek szállták meg a Földet – legyünk pontosak, Amerikát. Rettegés vette kezdetét, sok-sok embert a frász kerülgetett és nézte gyanakodva a szomszédját a következő hetekben. Ezt pedig természetesen meglovagolta sajtó, és tömeges öngyilkosságokról, hatalmas káoszról számoltak be. Míg ki nem derült, hogy a földönkívüliek valahogy otthon maradtak mégis és tulajdonképpen az emberek sem reagáltak ilyen szélsőségesen, csak a firkászoknak volt színes a fantáziája... Akkor talán még nem gondolták az emberek, hogy a pokol a következő évben kezdődik majd.

A meglepően realisztikusra sikerült rádióműsor alapja egyébként Orson Welles – Világok harca című regénye volt, ami a nagy sikerre – utólag talán nevezhetjük így – való tekintettel itthon is feldolgozásra került. Különlegessége, hogy magyarra fordították a neveket és helyszíneket is, így Budapestet is megszállták az idegenek egy műsor erejéig. Itthon nem lett belőle pánikhangulat, bár nem is ez volt a cél.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás - többek között ez derül ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalom globális biztosítási partnere, az Allianz közös felméréséből.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!