2023.07.25. 13:35:00 5869 199

Önelfogadás a filmvásznon - Női karakterek, akik példát mutatnak nekünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az önelfogadás témája egy fontos és aktuális téma a modernkori társadalomban, és nem meglepő módon a filmművészet is foglalkozik vele. Azonban egyúttal az is nagyon fontos, hogy az önszeretet és a testpozitivitás nem menjen sem a testi, sem a lelki egészségünk rovására.

Önbizalom a filmvásznon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Önbizalom a filmvásznon

Az emberek, legfőképpen a nők, olyan elvárásoknak kell, hogy megfeleljenek, amelyeket nagy nehézségek, sőt egyenesen önmagunk megtagadása árán képesek csak teljesíteni. A női önelfogadásról szóló filmes alkotások szerencsére a külsőnkkel összefüggő elvárások legyőzése mellett a belső bizonytalanságaink feloldásához is mutatnak egy-egy példaképet.

Akiket a tükörképe nem korlátozhat

Doktor Szöszi (2001)

Egy túl szép test is lehet börtön, ha az alapján ítélnek meg. Egy szép, szőke lány azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, nem csak a külseje számít, hanem a tehetség és az intelligencia is.

Dumplin’ - Így kerek az élet (2018)

Egy volt szépségkirálynő elhanyagolt, és történetesen duci lánya, hogy megmutassa az édesanyjának, valamint önmagának, elindul a szépségversenyen. A felkészüléséhez nem mindennapi segítőket választ.

A magas lány (2019)

Szeretnél kitűnni a tömegből? Biztosan nem úgy, mint Jodi, aki messze a legmagasabb lány a környéken. Hogyan bírkózik meg különleges megjelenésével miközben felbukkan a szerelem?

Minden jót, Leo Grande (2022)

Sohasem késő megismerni önmagunkat, hiszen az életkor csak egy szám. Habár a filmben a szexualitáson keresztül vezet az út a főhősnő önmaga felé, mi más úton is eljuthatunk a legbenső vágyainkig.

Akik rájönnek, kik is ők valójában

A segítség (2011)

A könyvadaptáció egy afroamerikai szobalányokról szóló történet, amely a csendes ellenállás keretében folytatot harcot mutatja be a rasszizmus ellen és a női szerepek átformálásáért.

Frances Ha (2012)

Lehetünk boldogok és sikeresek tehetség vagy szorgalom nélkül? Álljunk be a sorba vagy éljünk az álmainknak? A sorsdöntő kérdéseket csak mi magunk válaszolhatjuk meg.

Vadon (2014)

Egy fiatal nő élete a házasságával együtt teljesen összeomlik, emiatt úgy dönt, hogy mindent hátrahagyva szembenéz önmagával. Egyedül, a vadonban.

Forrás: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...